Πολιτική

Λιακούλη: «H πολιτική είναι χρέος, δεν είναι χόμπι»

Λιακούλη: «H πολιτική είναι χρέος, δεν είναι χόμπι»

Πηγή Φωτογραφίας: [371071] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Από τη στιγμή που τα πολιτικά κόμματα αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς, "μήτρα" της πολιτικής, θα πρέπει να υπάρχει ένα σαφές ισοζύγιο μεταξύ πολιτικής και παραπολιτικής, που μοιραία,  κατά καιρούς,  προκύπτει. Αν η παραγωγή παραπολιτικής ξεπεράσει αυτήν της καθαρής πολιτικής, τότε, πραγματικά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», τόνισε 

«Από τη στιγμή που τα πολιτικά κόμματα αποτελούν ζωντανούς οργανισμούς, “μήτρα” της πολιτικής, θα πρέπει να υπάρχει ένα σαφές ισοζύγιο μεταξύ πολιτικής και παραπολιτικής, που μοιραία,  κατά καιρούς,  προκύπτει. Αν η παραγωγή παραπολιτικής ξεπεράσει αυτήν της καθαρής πολιτικής, τότε, πραγματικά υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», τόνισε εισαγωγικά, καλεσμένη στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, με τη Μ. Καραμήτρου και το Γ. Φώσκολο, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, σχολιάζοντας τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα,  ερωτηθείσα για τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ απάντησε  ότι «οι διαδικασίες αρχαιρεσίας προχωρούν και ακολουθούν μέχρι στιγμής κατά γράμμα το καταστατικό μας, χωρίς εσωτερικά θέματα, χωρίς εσωστρέφεια, είναι μια καθαρή πολιτική διαδικασία» , ενώ σχολιάζοντας τη γενική πολιτική κατάσταση τόνισε χαρακτηριστικά ότι «η πολιτική δεν είναι “χόμπι”, δεν αποτελεί υλικό αποκλειστικά για τα social media, δεν είναι στόχος της να παράγει influencers και ούτε κύριο μέλημά της είναι η αυτοαναφορικότητα με καρδούλες και likes, αλλά αντιθέτως η  πολιτική είναι χρέος, με πρώτιστο μέλημα αυτών που την υπηρετούν να είναι η επέκταση της δυνατής φωνής των πολιτών και να παράγουν σχέδιο με όραμα,  για τον χώρα και τους ανθρώπους μας» .

Σε σχέση με τα τεράστια προβλήματα που καθημερινά προκύπτουν, αλλά και την αδυναμία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να δώσει πειστικές απαντήσεις, η Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε πως «όλα είναι στον “αυτόματο πιλότο”», ενώ συμπλήρωσε:

«Ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του ελάχιστα έπραξαν για τη χειμαζόμενη από την κλιματική αλλαγή χώρα και ειδικά τη Θεσσαλία, για τις “αστείες” έως εξαιρετικά άδικες αποζημιώσεις των παραγωγών από τον Daniel και τις περυσινές πλημμύρες, για τους κτηνοτρόφους που εδώ και ενάμιση μήνα χάνουν το ζωικό τους κεφάλαιο από την πανώλη των αιγοπροβάτων. Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του απέτυχαν πολλαπλά στις “εξετάσεις” που εδώ και 5 χρόνια δίνουν στον τομέα της πολιτικής προστασίας , με τις θεομηνίες, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς να πλήττουν τους πολίτες και να αφήνουν τη χώρα σε ερείπια –κάτι για το οποίο μας εγκάλεσε μόλις προχθές η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ όπως αποκαλύφθηκε από τους Ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έσπευσαν με σχετική ερώτησή τους να αναδείξουν το ζήτημα, η Ελλάδα είναι τελευταία στην απορρόφηση πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης σε ό,τι αφορά τα ζητήματα πολιτικής προστασίας – απορρόφησε μόνο το 1% των διαθέσιμων κονδυλίων –  ενώ αποτελούμε και ουραγό σε σχέση με την πρόληψη αυτών των καταστάσεων. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας απέτυχε σε όλα τα κρίσιμα μέτωπα που κλήθηκε να διαχειριστεί, με μεγαλύτερο βέβαια αυτό της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των πολιτών που καθημερινά φτωχοποιούνται από τον πληθωρισμό, τις αυξήσεις στην τιμή  της ενέργειας ή τις “απλησίαστες” διακοπές για την πλειονότητά τους. Και βέβαια απέτυχαν ολοκληρωτικά στα ζητήματα αναδιάρθρωσης του ΕΣΥ και της πραγματικά καθολικής και δωρεάν δημόσιας υγείας για όλους, όπως προφανώς απέτυχαν να πραγματώσουν τις ελάχιστες προσδοκίες των πολιτών και στο μέτωπο της δημόσιας εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments