Πολιτική

Ώρα μηδέν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προ των πυλών η νέα διάσπαση

Ώρα μηδέν στον ΣΥΡΙΖΑ – Προ των πυλών η νέα διάσπαση

Πηγή Φωτογραφίας: [367409] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο Κασσελάκης κάνει λόγο για "οργανωμένο σχέδιο καθημερινού εξευτελισμού" του κόμματος.

Για «οργανωμένο σχέδιο καθημερινού εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ» κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε νέα του ανάρτηση με την οποία στρέφεται κατά των «87» ενώ υποστηρίζει ότι ο στόχος αυτού του σχεδίου είναι να απογοητευτούν οι ψηφοφόροι και το κόμμα να «ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη Κεντροαριστερά» και στη συνέχεια να επιλεγεί κάποιος «σωτήρας από την διαπλοκή».

Στην ανάρτησή του, ο κ. Κασσελάκης υπογραμμίζει ότι «δεν θα επιτρέψει» μία τέτοια εξέλιξη και τονίζει πως έχει χρέος «να κρατήσει την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αξιοπρέπεια του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ».

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης αναφέρει: «Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: Ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο, ώστε να μη μείνει κανείς, να απογοητευτείτε πρώτα απ’ όλα εσείς, να πάψετε να στηρίζετε, και ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήρως απαξιωμένος, αφενός να μην αλλάξει και αφετέρου να ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη «Κεντροαριστερά» με «σωτήρα» επιλεγμένο από τη Διαπλοκή. Διότι αυτά τα σχήματα μόνο μέσω ίντριγκας εμφανίζονται.

Η θέση μου δε μου επιτρέπει να το επιτρέψω. Είμαι Πρόεδρος όλων. Όχι μίας φράξιας. Χρέος μου είναι να κρατήσω την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αξιοπρέπεια του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν σέβονται έστω λίγο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκαλύψουν ΤΩΡΑ όλες και όλοι τις ειλικρινείς τους προθέσεις».

Είναι φανερό ότι ολοένα και μεγαλύτερο είναι το χάσμα ανάμεσα στις αντιμαχόμενες πλευρές στον ΣΥΡΙΖΑ με την τελική σύγκρουση να θεωρείται, πλέον, αναπόφευκτη.

Στέφανος Κασσελάκης, Παύλος Πολάκης και η ομάδα των «87» δείχνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι το τέλος, όποιο κι αν είναι αυτό, την ώρα που στην Κουμουνδούρου έχει ανοίξει για τα καλά ζήτημα ηγεσίας.

Πώς απαντούν οι “87”

Πηγές από την ομάδα των «87» απαντούν στις κατηγορίες του Στέφανου Κασσελάκη, υποστηρίζοντας ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κατάσταση σύγχυσης. «Αφήνουμε τις προσβολές του Στέφανου Κασσελάκη στην κρίση των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, καθώς και του προοδευτικού κόσμου της χώρας και του ελληνικού λαού. Είναι αδύνατο να παρακολουθήσουμε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται, καθώς για άλλη μια φορά έθεσε μόνος του το θέμα της ηγεσίας μέσω βραδινών αναρτήσεων, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της ΠΓ, δήλωνε ότι δεν επιθυμεί να απαντήσει. Η συνεχής εσωστρέφεια και η ανεπάρκεια έχουν ήδη αποφέρει αποτελέσματα. Από την άλλη, είμαστε ικανοποιημένοι που, υπό την πίεση της δικής μας στάσης, οι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος ενημερώθηκαν σήμερα ότι αύριο θα πληρωθούν επιτέλους», αναφέρουν οι πηγές των 87.

Ο παράγοντας “Αλέξης Τσίπρας”

Το ερώτημα που προκύπτει τώρα είναι ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις των στελεχών που συνδέονται με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης τους έδειξε την πόρτα της εξόδου, καλώντας τους είτε να αποχωρήσουν είτε να βρουν διεκδικητή της ηγεσίας για να προκηρυχθούν νέες εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επικρατούσα τάση ανάμεσα στα 87 μέλη της Κεντρικής Επιτροπής είναι να δώσουν τη μάχη «για να πάρουμε το κόμμα πίσω». Τα ονόματα των Νικόλα Φαραντούρη, Όλγας Γεροβασίλη και Σωκράτη Φάμελλου έχουν ακουστεί, χωρίς, ωστόσο, κανείς να έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments