Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης κατηγορεί την ομάδα των «87» για οργανωμένο σχέδιο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης κατηγορεί την ομάδα των «87» για οργανωμένο σχέδιο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης κατηγορεί την ομάδα των «87» για οργανωμένο σχέδιο

Το θέμα ηγεσίας που έθεσε ο Π. Πολάκης και η αποχώρηση των «87» με καταγγελτικό ύφος συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς, ενώ την ίδια ώρα 184 στελέχη ζητούν παραπομπή της Αθηνάς Λινού στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Σκληρή επίθεση κατά της ομάδας των «87», κατηγορώντας τα μέλη της για οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης και εξευτελισμού του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκη, με ανάρτησή του, επιδεινώνοντας την εσωκομματική κόντρα που έχει ξεσπάσει από τη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Το θέμα ηγεσίας που έθεσε ο Π. Πολάκης και η αποχώρηση των «87» με καταγγελτικό ύφος συνεχίζει να προκαλεί τριγμούς, ενώ την ίδια ώρα 184 στελέχη ζητούν παραπομπή της Αθηνάς Λινού στην Επιτροπή Δεοντολογίας, μετά τις καταγγελίες του βουλευτή των Χανίων.

Σήμερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «στόχος αυτού του σχεδίου είναι να απογοητευτούν οι ψηφοφόροι και το κόμμα να «ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη Κεντροαριστερά» και στη συνέχεια να επιλεγεί κάποιος «σωτήρας από τη διαπλοκή».

Ο κ. Κασσελάκης διαμηνύει ότι «δεν θα επιτρέψει» μία τέτοια εξέλιξη, και τονίζει πως έχει χρέος «να κρατήσει την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αξιοπρέπεια του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ».  «Ο ΣΥΡΙΖΑ, ή θα γίνει το κόμμα των μελών, των πολιτών, της ανοιχτής κοινωνίας, ή θα γίνει ένα κατάλοιπο που το προσπέρασε η εποχή» σημειώνει.

«Οι άνθρωποι που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ δε χρωστούν τίποτα για να τους τραβάμε στον πάτο της προσωπικής ιδιοτέλειας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Κασσελάκης, και υπογραμμίζει:

«Αν σέβονται έστω λίγο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκαλύψουν τώρα τις ειλικρινείς τους προθέσεις. Δεν θα επιτρέψω να καίνε τις ελπίδες μας επί δύο μήνες ως το συνέδριο και να φύγουν αφήνοντας αποκαΐδια».

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: Ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο, ώστε να μη μείνει κανείς, να απογοητευτείτε πρώτα απ’ όλα εσείς, να πάψετε να στηρίζετε, και ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήρως απαξιωμένος, αφενός να μην αλλάξει και αφετέρου να ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη «Κεντροαριστερά» με «σωτήρα» επιλεγμένο από τη Διαπλοκή.

Διότι αυτά τα σχήματα μόνο μέσω ίντριγκας εμφανίζονται. Η θέση μου δε μου επιτρέπει να το επιτρέψω. Είμαι Πρόεδρος όλων. Όχι μίας φράξιας. Χρέος μου είναι να κρατήσω την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αξιοπρέπεια του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν σέβονται έστω λίγο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκαλύψουν ΤΩΡΑ όλες και όλοι τις ειλικρινείς τους προθέσεις.

Δεν θα επιτρέψω να καίνε τις ελπίδες μας επί δύο μήνες ως το συνέδριο και να φύγουν αφήνοντας αποκαΐδια.

Προσωπικά, θα προχωρήσω όσο μου επιτρέπουν οι ανθρώπινες δυνάμεις. Σε ένα καταστατικό συνέδριο στο οποίο θα αλλάξουν όλα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα γίνει το κόμμα των μελών, των πολιτών, της ανοιχτής κοινωνίας ή θα γίνει ένα κατάλοιπο που το προσπέρασε η εποχή.

Ας σεβαστούμε όλοι τους ανθρώπους που μας στήριξαν και αγωνιούν. Δε χρωστούν τίποτα να τους τραβάμε στον πάτο της προσωπικής ιδιοτέλειας.

Αξιοπρέπεια τώρα. Ώστε να υπάρξει αντιπολίτευση τώρα. Γιατί παρόλες τις τεράστιες εσωκομματικές προσπάθειες απαξίωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα και σήμερα έναν φοβάται επειδή δεν τον ελέγχει: Τον δικό σας, τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ».

Το θέμα ηγεσίας, οι νέες κόντρες Πολάκη και το στοίχημα της Κεντρικής Επιτροπής

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Παύλος Πολάκης έθεσε αιφνιδιαστικά εκ νέου θέμα ηγεσίας ενώ οκτώ εκπρόσωποι της ομάδας των «87», αποχώρησαν δηλώνοντας σε κείμενο ότι δεν θα νομιμοποιήσουν διαδικασίες, συμπεριφορές και αποφάσεις που ευτελίζουν και τους ίδιους, ως πρόσωπα, και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το κείμενο υπογράφουν οι: Όλγα Γεροβασίλη, Αλέκος Φλαμπουράρης, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Κώστας Ζαχαριάδης, Ζωή Καρκούλια, Ελένη Συμεωνίδου και Κατερίνα Νοτοπούλου.

«Όποιος θέλει να ξαναμετρηθούμε είναι ευπρόσδεκτος», απάντησε με αυθημερόν ανάρτησή του στους «87» ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος όμως κράτησε χαμηλούς τόνους για τον Παύλο Πολάκη, λέγοντας ότι θα μιλήσει μαζί του.

«Αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται» απάντησαν πηγές των «87» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τη σειρά του, σε νέα ανάρτησή του ο βουλευτής Χανίων ξεκαθάρισε πως «είναι σαφέστατο το τι είπα και το τι θα κάνω! Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση!».

Σε αυτό το κλίμα, είναι ξεκάθαρο πως η Κεντρική Επιτροπή που θα συνεδριάσει στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου είναι άλλο ένα «κρας τεστ» για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Το ζήτημα είναι το αν θα υπάρξει ευθεία αμφισβήτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ενώ με το υπάρχον εσωκομματικό τοπίο δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα και μία πρόταση μομφής. Ο ίδιος πάντως το βράδυ της Πέμπτης φάνηκε να χαμηλώνει τους τόνους προς την πλευρά Πολακη πετώντας το γάντι στην πλευρά των «87»

Μέσα σ΄ όλα απόψε συνεδριάζει και η Επιτροπή Καταστατικού ενόψει προωθούμενων αλλαγών στο επικείμενο συνέδριο.

Στο τραπέζι μπαίνουν συζητήσεις και προτάσεις που αφορούν από το όνομα μέχρι την πολιτική τοποθέτηση του κόμματος αλλά ακόμα και τις δομές και τη λειτουργία των οργάνων και των οργανώσεων βάσεις.

Πάντως, δεν αποκλείεται να διαπιστωθούν αποκλείσεις και διαφωνίες, καθώς εκπροσωπούνται όλες οι πλευρές.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments