Πολιτισμός

Coldplay: Το νέο άλμπουμ “Moon Music” είναι σε βινύλιο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια

Coldplay: Το νέο άλμπουμ “Moon Music” είναι σε βινύλιο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια

Πηγή Φωτογραφίας: MAURUCIO GARADI

Πώς μπορεί ένα συγκρότημα να δημιουργήσει έναν οικολογικά βιώσιμο δίσκο βινυλίου;

Οι φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές βινυλίου βρίσκονται σε άνοδο και το βρετανικό συγκρότημα Coldplay πρόκειται να κυκλοφορήσει μια “παγκόσμια πρωτοτυπία” που θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 85%

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Coldplay (@coldplay)

Πώς μπορεί ένα συγκρότημα να δημιουργήσει έναν οικολογικά βιώσιμο δίσκο βινυλίου;

Οι Coldplay φαίνεται να έχουν την απάντηση, με το άλμπουμ “Moon Music” που ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι θα κυκλοφορήσει σε βινύλιο κατασκευασμένο από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια.

Το βρετανικό συγκρότημα δήλωσε ότι το LP EcoRecord θα είναι μια “παγκόσμια πρωτοτυπία” και θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 85% σε σύγκριση με τα παραδοσιακά βινύλια των 140 γραμμαρίων και θα αποτρέψει την κατασκευή περισσότερων από 25 μετρικών τόνων παρθένου πλαστικού.

Τα αντίγραφα CD θα κατασκευάζονται από 90% ανακυκλωμένο πλαστικό, με μείωση των εκπομπών κατά 78% σε σύγκριση με την παραδοσιακή κατασκευή CD.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Coldplay (@coldplay)

Το “Moon Music” που θα κυκλοφορήσει στις 4 Οκτωβρίου, θα έχει μια ειδική “Notebook Edition” στην οποία το 70% του πλαστικού έχει αναχαιτιστεί από την περιβαλλοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση The Ocean Cleanup από το Rio Las Vacas της Γουατεμάλας, αποτρέποντας την είσοδό του στον Κόλπο της Ονδούρας και στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός καθαρίζει τα παλαιά πλαστικά στους ωκεανούς και αναπτύσσει Αναχαιτιστές για να συλλαμβάνει τα σκουπίδια στα ποτάμια και να τα εμποδίζει να εισέλθουν στους ωκεανούς.”Οι Coldplay είναι ένας απίστευτος συνεργάτης για εμάς και είμαι ενθουσιασμένος που η σύλληψη πλαστικών βοήθησε να ζωντανέψει η Moon Music”, δήλωσε ο Boyan Slat, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της The Ocean Cleanup. “Η διασφάλιση ότι το πλαστικό που πιάνουμε δεν θα ξαναμπεί ποτέ στο θαλάσσιο περιβάλλον είναι απαραίτητη για την αποστολή μας και είμαι ενθουσιασμένος να δω πώς θα συνεχίσουμε να καινοτομούμε με την Coldplay και τους άλλους εταίρους μας για να απαλλάξουμε τους ωκεανούς από το πλαστικό – μαζί”.Αυτές οι φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές βινυλίου αντιπροσωπεύουν ένα βήμα προς πιο περιβαλλοντικά συνειδητές πρακτικές στη μουσική βιομηχανία και ορισμένοι καλλιτέχνες όπως οι Massive Attack και Billie Eilish συμπορεύονται με τους Coldplay στην προώθηση των πραγμάτων.

Το “Moon Music” θα είναι το 10ο άλμπουμ των Coldplay και το πρώτο single “feelslikeimfallinginlove” θα κυκλοφορήσει την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Το βρετανικό συγκρότημα μοιράστηκε επίσης πρόσφατα ότι ξεπέρασε τον αρχικό του στόχο για μείωση των εκπομπών CO2 κατά 50% κατά την τρέχουσα περιοδεία του Music of the Spheres.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments