Ελλάδα

Σύμη: Πώς έγινε η αιματηρή καταδίωξη του ταχύπλοου με μετανάστες – Από βολίδα ο θάνατος του 39χρονου

Σύμη: Πώς έγινε η αιματηρή καταδίωξη του ταχύπλοου με μετανάστες – Από βολίδα ο θάνατος του 39χρονου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Σύμη: Πώς έγινε η αιματηρή καταδίωξη του ταχύπλοου με μετανάστες - Από βολίδα ο θάνατος του 39χρονου

Αναλυτικά η ανακοίνωση που δημοσίευσε το Λιμενικό Σώμα

Από βολίδα φαίνεται ότι προήλθε ο θάνατος του 39χρονου μετανάστη από το Κουβέιτ, που έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια καταδίωξης από το Λιμενικό ταχύπλοου στη Σύμη που μετέφερε μετανάστες από την Τουρκία.

Όλοι οι επιβαίνοντες ήταν υπήκοοι Κουβέιτ, ανάμεσά τους και 5 ανήλικα παιδιά. Μεταφέρθηκαν στη Σύμη, όπου και γίνεται η προανάκριση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, ένα σκάφος από τα παράλια της Τουρκίας αποπειράθηκε να μεταφέρει 15 μετανάστες στη Σύμη. Έγινε αντιληπτό από περιπολικό σκάφος του λιμενικού σώματος, το οποίο το καταδίωξε. Οι χειριστές του ταχύπλοου σκάφους δεν υπάκουσαν στις εντολές του Λιμενικού που το κάλεσαν να σταματήσει και ανέπτυξαν ταχύτητα προκειμένου να διαφύγουν. Έτσι, ξεκίνησε η καταδίωξη.

Σύμφωνα με τη νεότερη ανακοίνωση του λιμενικού, ο χειριστής του ταχύπλοου προσπάθησε μεταξύ άλλων να εμβολίσει το σκάφος του λιμενικού. Ένα από τα στελέχη του πληρώματος του Λιμενικού άνοιξε πυρ, πυροβολώντας αρχικά τρεις φορές στον αέρα για εκφοβισμό, και στη συνέχεια έριξε άλλες δύο βολές προκειμένου να θέσει εκτός λειτουργίας τη μηχανή του ταχύπλοου.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί ο εισαγγελέας του ναυτοδικείου. Ζήτησε τη σύλληψη του στελέχους του πληρώματος και την κατάσχεση του όπλου του, όπως προβλέπεται σε αυτές τις διαδικασίες στο πλαίσιο της έρευνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments