Διεθνή

Γαλλία: Έκρηξη κοντά σε συναγωγή -“Γίνονται τα πάντα για να εντοπιστεί ο δράστης”, λέει ο Μακρόν

Γαλλία: Έκρηξη κοντά σε συναγωγή -“Γίνονται τα πάντα για να εντοπιστεί ο δράστης”, λέει ο Μακρόν

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Γαλλία: Έκρηξη κοντά σε συναγωγή - "Γίνονται τα πάντα για να εντοπιστεί ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης", λέει ο Μακρόν

Θα προστατεύσουμε τους τόπους λατρείας τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος

Έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας με τρομοκρατικό κίνητρο ξεκίνησε νωρίτερα το Σάββατο στη Γαλλία, μετά την πυρκαγιά και την έκρηξη σε αυτοκίνητο που σημειώθηκαν μπροστά από συναγωγή στο νότιο τμήμα της χώρας, με τη γαλλική κυβέρνηση να καταγγέλλει μια «αντισημιτική ενέργεια» και να ενισχύει την παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας στους εβραϊκούς χώρους λατρείας, την ώρα που ο Εμανουέλ Μακρόν δεσμεύεται για την προστασία των χώρων λατρείας.

Μακρόν: Γίνονται τα πάντα για να εντοπιστεί ο δράστης

«Στο εσωτερικό της συναγωγής βρίσκονταν πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους ο ραβίνος, που δεν τραυματίστηκαν», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή της η εισαγγελία αρμόδια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, που έχει αναλάβει την έρευνα για το περιστατικό. Ένα μέλος της δημοτικής αστυνομίας τραυματίστηκε, επεσήμανε ο Στεφάν Ροσινιόλ, δήμαρχος της πόλης.

Κάμερες από το κλειστό κύκλωμα ασφαλείας κατέγραψαν εικόνες από έναν ύποπτο που είχε μια παλαιστινιακή σημαία στη μέση του, δήλωσε στο AFP πηγή που πρόσκειται στην έρευνα. Όπως μετέδωσαν το France 3 και το franceinfo, πηγές επεσήμαναν ότι στις εικόνες διακρίνεται, αλλά όχι καθαρά, ένα όπλο, πιθανόν 9 χιλιοστών. Ο ύποπτος έφυγε από το σημείο πεζή. «Γίνονται τα πάντα για να εντοπιστεί ο δράστης αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης και να προστατευθούν οι χώροι λατρείας», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν.

Αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν – Έκρηξη μπροστά σε συναγωγή

Υπενθυμίζεται ότι τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων περιείχε φιάλη αερίου, πυρπολήθηκαν σήμερα το πρωί μπροστά σε συναγωγή της Λα Γκραντ-Μοτ, στη νότια Γαλλία, προκαλώντας έκρηξη από την οποία τραυματίστηκε μέλος της δημοτικής αστυνομίας, ανακοίνωσε η χωροφυλακή και οι δημοτικές αρχές της πόλης.

Ο δήμαρχος της Λα Γκραντ-Μοτ, ο Στεφάν Ροσινιόλ, δήλωσε στο AFP ότι ένας δημοτικός αστυνομικός που έσπευσε στο σημείο της πυρκαγιάς σε τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα τραυματίστηκε, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν καταδίκασε σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X μια “προφανώς εγκληματική” ενέργεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments