Διεθνή

Γερμανία: Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη της επίθεσης -Τρεις νεκροί, οκτώ τραυματίες

Γερμανία: Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη της επίθεσης -Τρεις νεκροί, οκτώ τραυματίες

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Γερμανία: Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη της επίθεσης -Τρεις νεκροί, οκτώ τραυματίες

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της NRW, Χέρμπερτ Ρέουλ (CDU), οι νεκροί λέγεται ότι είναι μια γυναίκα και δύο άνδρες

Τεράστια αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην ευρύτερη περιοχή του Ζόλινγκερ στη Γερμανία όπου άγνωστος εξαπέλυσε επίθεση με μαχαίρι σκότωσε 3 άτομα και τραυμάτισε 8 εκ των οποίων οι 5 σοβαρά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της NRW, Χέρμπερτ Ρέουλ (CDU), οι νεκροί λέγεται ότι είναι μια γυναίκα και δύο άνδρες.

Ο τόπος του εγκλήματος είναι το Fronhof -μια πλατεία στο κέντρο της πόλης του Ζόλινγκεν όπου χθες το βράδυ είχε ξεκινήσει ένα τριήμερο φεστιβάλ. Ο δράστης μαχαίρωσε τα θύματά του, τυχαία μέσα στο πλήθος, κάτω από τη σκηνή που έπαιζαν ζωντανά μουσική.

Ο δράσης υποθέτει η γερμανική αστυνομία είναι ένας. 

Προσπαθούν να αντλήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για τον άνδρα αυτόν μέσω συνεντεύξεων με μάρτυρες και θύματα.

Αστυνομικοί κύκλοι ανέφεραν επίσης ότι η υπόθεση δεν χαρακτηρίζεται πλέον ως αμόκ, αλλά ως τρομοκρατική ενέργεια – λόγω της στοχευμένης προσέγγισης.

Αφαντος ο δράστης της επίθεσης με το μαχαίρι

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη για το πού βρίσκεται», είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι ερευνητές πρέπει τώρα να «ενώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ»

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο δράστης μαχαίρωσε τα θύματά του με πολύ στοχευμένο τρόπο. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης φαίνεται να επιτέθηκε αδιακρίτως σε περαστικούς, δηλαδή να επέλεξε τυχαία τα θύματά του.

Στη συνέχεια κατάφερε να ξεφύγει μέσα στην αναταραχή και τον πανικό που απλώθηκε αρχικά μετά την επίθεση. Ο ύποπτος αναζητείται «με μεγάλη ομάδα». Ελικόπτερα βρίσκονται στον αέρα και πολλά οχήματα έκτακτης ανάγκης βρίσκονται στο δρόμο με φώτα που αναβοσβήνουν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments