Διεθνή

Κένεντι Τζούνιορ: Ντεμπούτο στο πλευρό του Τραμπ

Κένεντι Τζούνιορ: Ντεμπούτο στο πλευρό του Τραμπ

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Ο πρώην ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία επαίνεσε τον Ρεπουμπλικάνο και εξήγησε τους λόγους της απόφασής του να αναστείλει τον αγώνα του για να τον στηρίξει στις εκλογές.

Ο πρώην ανεξάρτητος υποψήφιος για την προεδρία Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε συγκέντρωση με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες αφότου ανακοίνωσε την απόφασή του να αναστείλει τον αγώνα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ και να στηρίξει τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Τραμπ περιέγραψε τον 70χρονο γόνο της πολιτικής δυναστείας των Κένεντι ως «απίστευτο πρωταθλητή» για τις αμερικανικές αξίες και «υψηλά σεβαστό» και «εξαιρετικό πρόσωπο» προτού τον παρουσιάσει ως καλεσμένο έκπληξη στο Desert Diamond Arena στο Γκλέντεϊλ στην Αριζόνα.

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ επαίνεσε τον Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του, τονίζοντας ότι συμμερίζεται τις απόψεις του για την εξωτερική πολιτική, την κυβερνητική λογοκρισία και τον «τερματισμό της επιδημίας χρόνιων ασθενειών».

Στις παρατηρήσεις του, ο Κένεντι εξήγησε πώς συναντήθηκε με τον Τραμπ τον περασμένο μήνα μετά την απόπειρα δολοφονίας , και στη συνέχεια ξανά στη Φλόριντα εβδομάδες αργότερα, για να μιλήσουν για τις κοινές τους αξίες.

«Μιλήσαμε όχι για τις αξίες που μας χωρίζουν, γιατί δεν συμφωνούμε σε όλα, αλλά για τις αξίες και τα θέματα που μας ενώνουν», είπε ο Κένεντι. «Και ένα από τα θέματα για τα οποία μίλησε ήταν η ασφαλής διατροφή και ο τερματισμός της επιδημίας χρόνιων ασθενειών».

«Δεν θέλετε έναν πρόεδρο που θα κάνει την Αμερική υγιή ξανά;» είπε αργότερα.

Πριν καλέσει τον Κένεντι στη σκήνη, ο Τραμπ είπε ότι θα του ζητήσει να εργαστεί σε μια επιτροπή που θα διερευνήσει «την επί δεκαετίες αύξηση των χρόνιων προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένων των αυτοάνοσων διαταραχών, του αυτισμού, της παχυσαρκίας, της στειρότητας και πολλά άλλα».

Ο Κένεντι είπε θέλει να μειώσει την κλίμακα της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας στο εξωτερικό. Ο Κένεντι τελείωσε τις παρατηρήσεις του χωρίς να δηλώσει ρητά ότι υποστηρίζει τον Τραμπ. Καθώς τελείωσε, γραφικά και πανό εμφανίζονταν γύρω από την αρένα που έγραφαν «Ο RFK Jr. υποστηρίζει τον Τραμπ».

Νωρίτερα ο Κένεντι, όταν ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τον αγώνα για τις εκλογές και στηρίζει τον Τραμπ, είχε δηλώσει ότι «δεν τερματίζω την εκστρατεία μου, απλώς την αναστέλλω» και εξήγησε ότι «το όνομά μου θα παραμείνει στο ψηφοδέλτιο στις περισσότερες πολιτείες».

Αυτό σημαίνει, με τα λόγια του ίδιου, «αν ζείτε σε μια πολιτεία όπου επικρατούν οι Δημοκρατικοί, μπορείτε να με ψηφίσετε χωρίς να βλάψετε ή να βοηθήσετε τον πρόεδρο Τραμπ ή την αντιπρόεδρο Χάρις. Σε περίπου 10 πολιτείες-πεδία μάχης, όπου η παρουσία μου θα έκανε “ζημιά”, θα αφαιρέσω το όνομά μου και έχω ήδη ξεκινήσει αυτή τη διαδικασία και καλώ τους ψηφοφόρους να μην με ψηφίσουν».

Σε ό,τι αφορά τους λόγους για τους οποίους στήριξε τον Τραμπ είπε ότι «ήταν η ελευθερία του λόγου, ο πόλεμος στην Ουκρανία και ο πόλεμος κατά των παιδιών μας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments