Διεθνή

Νέα σύλληψη για την επίθεση στη Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας σε δομή φιλοξενίας προσφύγων

Νέα σύλληψη για την επίθεση στη Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας σε δομή φιλοξενίας προσφύγων

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Νέα σύλληψη για την επίθεση στη Γερμανία: Έφοδος της αστυνομίας σε δομή φιλοξενίας προσφύγων

Η αστυνομική επιχείρηση συνδέεται με τη φονική επίθεση με μαχαίρι στην οποία 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους - Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Νέα σύλληψη για την επίθεση στη Γερμανία σημειώθηκε σήμερα όπως μεταδίδουν o Guardian και το Reuters. Δεκάδες αστυνομικοί κατέβηκαν σε μια δομή φιλοξενίας προσφύγων στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας σήμερα το βράδυ, σε μια επιχείρηση που φέρεται να συνδέεται με τη φονική επίθεση με μαχαίρι στην πόλη.

Ο δράστης της επίθεσης, που σκότωσε τρεις ανθρώπους σε ένα φεστιβάλ στην πόλη το βράδυ της Παρασκευής και τραυμάτισε άλλους οκτώ, κατάφερε να διαφύγει μέσα στο χάος και τον πανικό.

Μεγάλο ανθρωποκυνηγητό είναι σε εξέλιξη, παρά το γεγονός ότι η αστυνομία δεν έχει ταυτοποιήσει έναν ύποπτο ούτε έχει δώσει στη δημοσιότητα σαφή περιγραφή του δράστη.

“Έχουμε λάβει πληροφορίες και αυτή τη στιγμή εκτελούμε αστυνομικά μέτρα”, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας αναφερόμενος στην έρευνα.

Ειδική δύναμη δράσης έχει αναπτυχθεί, και πολλοί αστυνομικοί απέκλεισαν την περιοχή γύρω από τη δομή.

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε σήμερα την ευθύνη για την επίθεση με μαχαίρι στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας, στην οποία 3 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες, Παρασκευή.

Η οργάνωση δήλωσε ότι ένα από τα μέλη της ήταν ο δράστης της φονικής επίθεσης με μαχαίρι που σημειώθηκε την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ στο Ζόλινγκεν, και έδρασε για να “εκδικηθεί” για τους μουσουλμάνους “στην Παλαιστίνη και οπουδήποτε αλλού”.

“Ο δράστης της επίθεσης εναντίον μιας συγκέντρωσης χριστιανών στην πόλη Ζόλινγκεν είναι στρατιώτης” του Ισλαμικού Κράτους, δήλωσε η τζιχαντιστική οργάνωση σε ανακοίνωση που δημοσίευσε το προπαγανδιστικό της όργανο Amaq. Ο άνδρας, που καταζητείται ακόμη στη Γερμανία, έδρασε “για να εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους της Παλαιστίνης και οπουδήποτε αλλού”, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Συνελήφθη 15χρονος –  Άφαντος ο δράστης

Ο Χέντρικ Βιστ, ο πρωθυπουργός του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, δήλωσε σήμερα ότι η επίθεση με μαχαίρι κατά την οποία τρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι οκτώ τραυματίστηκαν στην πόλη Ζόλινγκεν της δυτικής Γερμανίας ήταν “τρομοκρατική ενέργεια”.

Η αστυνομία ανακοίνωσε νωρίτερα τη σύλληψη ενός υπόπτου στο περιθώριο της έρευνας για τον δράστη της χθεσινοβραδινής επίθεσης με μαχαίρι στο Φεστιβάλ του Ζόλινγκεν, η οποία είχε ως αποτέλεσμα 3 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και άλλα 8 να τραυματιστούν εκ των οποίων οι 4 βαριά.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΙ στη Γερμανία, Δήμητρα Κυρανούδη, συνελήφθη ένας 15χρονος ο οποίος ωστόσο δεν είναι ο δράστης αλλά φέρεται να γνώριζε για τα σχέδια του δράστη και δεν τα κατήγγειλε. Ο δράστης διαφεύγει ακόμη της σύλληψης.

Εντωμεταξύ, κοντά στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκε το μαχαίρι με το οποίο έγιναν οι επιθέσεις και είναι σε εξέλιξη αναλύσεις DNA.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν υπήρχαν αστυνομικές κάμερες στο φεστιβάλ, ούτε γινόταν σωματικός έλεγχος στην είσοδο.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την υπόθεση, ο αστυνομικός διευθυντής Τόρστεν Φλάις επιβεβαίωσε ακόμη την πληροφορία ότι ο δράστης στόχευε συγκεκριμένα στον λαιμό των θυμάτων του, η οποία ωστόσο αρχικά είχε διαψευσθεί. Ο κ. Φλάις διευκρίνισε ακόμη ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει εικόνα του δράστη, η οποία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην έρευνα για τον εντοπισμό του, αλλά «ερευνώνται πολλά στοιχεία και παραλαμβάνεται συνεχώς πολύ υλικό».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις συλλήψεις ο εκπρόσωπος της αστυνομίας απέφυγε να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει και ζήτησε την κατανόηση των πολιτών, «μέχρις ότου συνθέσουμε μια εικόνα η οποία να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στα γεγονότα». Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι υπάρχουν διαφορετικές και αντικρουόμενες μαρτυρίες σχετικά με την εμφάνιση του δράστη και η αστυνομία καταβάλλει προσπάθεια προκειμένου να καταλήξει σε μια αξιόπιστη και όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένη περιγραφή.

Αναφερόμενος στα θύματα και στους τραυματίες, ο κ. Φλάις δήλωσε ότι οι νεκροί είναι ένας άνδρας 67 ετών, ένας 56 ετών και μια γυναίκα επίσης 56 ετών, ενώ τέσσερις δίνουν μάχη για την ζωή τους και ότι ο δράστης θα αντιμετωπίσει κατηγορίες για τουλάχιστον τρεις ανθρωποκτονίες και πολλές απόπειρες.

Τα ξημερώματα συνελήφθη ένας 15χρονος, ο οποίος τελικά αποδείχθηκε ότι δεν ήταν ο δράστης της επίθεσης, υπήρχαν όμως πληροφορίες ότι πριν από την επίθεση μιλούσε με κάποιον ο οποίος του περιέγραφε τα σχέδια της επίθεσης.

Στον τόπο του εγκλήματος έχουν μέχρι τώρα βρεθεί «περισσότερα από ένα μαχαίρια», τα οποία εξετάζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της αστυνομίας, οι οποίες έχουν στη διάθεσή τους και οπτικό υλικό από την επίθεση.

Ερωτώμενος εάν θα συνιστούσε στους πολίτες του Ζόλινγκεν να παραμείνουν στα σπίτια τους όσο δεν είναι βέβαιο ότι έχει συλληφθεί ο δράστης, ο αρχηγός της αστυνομίας του Βούπερταλ Μάρκους Ρερλ τόνισε ότι «θα πρέπει να αποφασίσει ο καθένας μόνος του αν θα πάει σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα ή αν θα χρησιμοποιήσει τα τοπικά μέσα μεταφοράς».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments