Διεθνή

Σικελία: Άνοιξε έρευνα για ανθρωποκτονία – Φαινόμενο «downburst» βύθισε το Bayesian [vid]

Σικελία: Άνοιξε έρευνα για ανθρωποκτονία – Φαινόμενο «downburst» βύθισε το Bayesian [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Σικελία: Άνοιξε έρευνα για ανθρωποκτονία – Φαινόμενο «downburst» βύθισε το Bayesian [vid]

Νέα δεδομένα στα χέρια των ιταλικών αρχών - Οι πιθανές ευθύνες καπετάνιου - πληρώματος

Ως «υπόθεσης εγκλήματος» για πρόκληση ναυαγίου και ανθρωποκτονία αντιμετωπίζουν οι ιταλικές αρχές τη βύθιση του Bayesian, της πολυτελούς θαλαμηγού του Μάικ Λιντς.

Όπως είπαν βρίσκονται στα πρώιμα στάδια της σχετικής έρευνας για τον πνιγμό 6 ανθρώπων, ο Βρετανός επιχειρηματίας, η 18χρονη κόρη του και ο δικηγόρος, που τον υπερασπίστηκε στην υπόθεση της Autonomy.

Ένα… downburst προκάλεσε το ναυάγιο

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν σήμερα, οι εισαγγελείς είπαν επίσης ότι το σκάφος Bayesian βυθίστηκε εξαιτίας τοπικού ισχυρού άνεμου, που κατεβαίνει από μια καταιγίδα και εξαπλώνεται απρόβλεπτα και όχι από σίφωνα.

Οι αρχές επιβεβαίωσαν ν επίσης ότι το πτώμα που ανασύρθηκε την Παρασκευή ήταν της 18χρονης Χάνα Λίντς. Το άψυχο σώμα του πατέρα της ανασύρθηκε από το ναυάγιο την Πέμπτη, μαζί με άλλες 4 σορούς. Το πτώμα του σεφ Ρεκάλντο Τόμας είχε ανασυρθεί από τη Δευτέρα.

Από τους 22 επιβάτες και το πλήρωμα που επέβαιναν στο πλοίο, 15 άνθρωποι επέζησαν από τη βύθιση.

Οι επιβάτες πιθανότατα κοιμόντουσαν

Οι επιβάτες μπορεί να μην κατάφεραν να ξεφύγουν από το γιοτ επειδή κοιμόντουσαν, είπε ο εισαγγελέας της υπόθεσης Ραφαέλε Καμαράνο.

Ερωτηθείς αν υπήρχε κάποιος διαθέσιμος εκείνη τη στιγμή για να τους ειδοποιήσει, απάντησε: «Αυτό ακριβώς προσπαθούμε να διαπιστώσουμε από τις δηλώσεις που έγιναν κατά την ανάκριση των επιζώντων – προφανώς πρόκειται για ουσιαστικό σημείο της έρευνας».

Γιατί δεν κρατήθηκε ο καπετάνιος

Ερωτηθείς γιατί ο καπετάνιος του γιοτ δεν κρατήθηκε στη χώρα για να απαντήσει σε βασικά ερωτήματα που τέθηκαν από την έρευνα, ο εκπόσωπος των ιταλικών αρχών είπε ότι μια πρόσφατη νομική μεταρρύθμιση επιτρέπει τη σύλληψη κάποιου μόνο εάν υπάρχουν στοιχεία για «πιθανή ευθύνη».

Πρόσθεσε όμως ότι «αξιολογούνται όλα τα στοιχεία» και ζήτησε «μέγιστη συνεργασία» από όλους τους εμπλεκόμενους.

Επανέλαβε ότι θα μπορούσε να πρόκειται για ανθρωποκτονία από αμέλεια, σημειώνοντας ωστόσο πως «μπορούμε να το αποδείξουμε μόνο αν μας δώσετε χρόνο να ερευνήσουμε».

Μια άλλη ερώτηση που τέθηκε στη συνέντευξη Τύπου επικεντρώθηκε στο εάν το πλήρωμα προσπάθησε να σημάνει συναγερμό για να ειδοποιήσει άλλους στα λεπτά μεταξύ της βύθισης του σκάφους και της επιβίβασής τους στη σωσίβια λέμβο.

Ένας αξιωματούχος, σημείωσε πως δεν μπορεί να απαντήσει ακόμη, αλλά είναι σίγουρα κάτι που θα εξετάσουν. «Όλα έγιναν με απροσδόκητο τρόπο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η «είναι σημαντικό να αναλύσουμε τη συμπεριφορά του καπετάνιου από αυτή την άποψη».

Υπάρχει μαύρο κουτί; Και ήταν ανοιχτές οι καταπακτές;

Δημοσιογράφος της La Repubblica ρώτησε αν υπάρχει μαύρο κουτί και γιατί οι καταπακτές έμειναν ανοιχτές.

«Δεν έχουμε ακριβείς πληροφορίες για το μαύρο κουτί», απάντησε αξιωματούχος. «Ήταν εξαιρετικά δύσκολο να μπούμε μέσα στις καμπίνες και στο ίδιο το γιοτ», εξήγησε, προσθέτοντας ότι η πρώτη φάση της έρευνας θα το εξετάσει περαιτέρω.

Σημείωσε ακόμη ότι δεν μπορούν να αποκαλύψουν τίποτα περισσότερο σε αυτό το στάδιο, αλλά τα γεγονότα θα επιβεβαιωθούν από τη μετέπειτα έρευνα ανάμεσα στα συντρίμμια – συμπεριλαμβανομένου του αν οι δύτες βρήκαν τις καταπακτές ανοιχτές ή κλειστές.

«Δεν θέλουμε να δώσουμε λανθασμένες πληροφορίες τώρα που θα διαψεύδουμε αργότερα», ανέφερε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments