Διεθνή

Σικελία: Οι σοροί ήταν παγιδευμένοι πίσω από έπιπλα – Ολομόναχη πέθανε η Χάνα Λιντς

Σικελία: Οι σοροί ήταν παγιδευμένοι πίσω από έπιπλα – Ολομόναχη πέθανε η Χάνα Λιντς

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Σικελία: Οι σοροί ήταν παγιδευμένοι πίσω από έπιπλα - Ολομόναχη πέθανε η Χάνα Λιντς

Οι εισαγγελείς δήλωσαν ότι οι επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους πιθανότατα κοιμόντουσαν και αυτός ήταν ο λόγος που απέτυχαν να διαφύγουν έγκαιρα από το ιστιοφόρο

Ιταλοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι οι επιβάτες του πολυτελούς γιοτ Bayesian το οποίο βυθίστηκε στα ανοιχτά των ακτών της Σικελίας, πιάστηκαν στον ύπνο. Συγκεκριμένα η κακοκαιρία χτύπησε το πολυτελές ιστιοφόρο στις 3:50 τα ξημερώματα της Δευτέρας, την ώρα που οι επιβαίνοντες κοιμόντουσαν στις καμπίνες τους. Η σύζυγος του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, Άντζελα ανέφερε ότι κοιμόταν και ξύπνησε όταν αντιλήφθηκε μια «ελαφρά κλίση».

Σύμφωνα με δηλώσεις της στη La Repubblica, στην αρχή δεν ανησύχησε, αλλά σηκώθηκε για να δει τι συνέβαινε, μέχρι που έσπασαν γυαλιά και δημιουργήθηκε σύγχυση στο πλοίο. Η ίδια ήταν ανάμεσα στους 15 επιβάτες που διασώθηκαν από το ναυάγιο, ενώ ο σύζυγός της και η 18χρονη κόρη τους, εντοπίστηκαν νεκροί στο εσωτερικό του σκάφους σε βάθους 50 μέτρων.

Οι εισαγγελείς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, δήλωσαν ότι οι επιβάτες που έχασαν τη ζωή τους πιθανότατα κοιμόντουσαν και αυτός ήταν ο λόγος που απέτυχαν να διαφύγουν έγκαιρα.

Ωστόσο όταν αντιλήφθηκαν πως κάτι δεν πήγαινε καλά, προφανώς επιχείρησαν να διαφύγουν, αλλά ήταν αργά. Όταν το Bayesian άρχισε να βυθίζεται κάτω από το νερό – με τη δεξιά του πλευρά στραμμένη προς τον πυθμένα και την αριστερή προς την επιφάνεια του νερού, οι επιβάτες που είχαν απομείνει μέσα στο σκάφος, κινήθηκαν προς εκείνη την κατεύθυνση, και συγκεκριμένα, την αριστερή πλευρά, αναζητώντας πιθανώς «λίγο αέρα». 

Που εντοπίστηκαν οι σοροί

«Είναι ξεκάθαρο πως προσπαθούσαν να σωθούν πηγαίνοντας στις καμπίνες στην αριστερή πλευρά. Βρήκαμε τις πρώτες πέντε σορούς στην πρώτη καμπίνα στην αριστερή πλευρά και την τελευταία σορό στην τρίτη καμπίνα στην ίδια πλευρά. Υπήρχαν συνολικά έξι καμπίνες: τρεις στην αριστερή και τρεις στη δεξιά πλευρά. Τους βρήκαμε στο υψηλότερο μέρος του σκάφους προς την επιφάνεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τζιρολάμο Μπεντιβόλιο Φιάντρα, διοικητής της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε: «Τα πρώτα πέντε πτώματα βρέθηκαν στην πρώτη καμπίνα στην αριστερή πλευρά και το τελευταίο πτώμα – αυτό της 18χρονης Χάνα – βρέθηκε στην τρίτη καμπίνα.

«Τα πτώματα ήταν παγιδευμένα πίσω από έπιπλα»

Παίρνοντας τον λόγο o Τζιουζέπε Πετρόνε, επικεφαλής της ομάδας καταδύσεων της πυροσβεστικής, δήλωσε πως τα «πτώματα ήταν παγιδευμένα πίσω από έπιπλα» – η La Repubblica είχε αναφέρει πριν από 3 ημέρες πως δύο από τις σορούς ήταν πίσω από στρώματα.

«Οι χώροι ήταν γεμάτοι συντρίμμια με έπιπλα να επιπλέουν, γεγονός που καθιστούσε δύσκολη την ανάκτηση» ανέφερε προσθέτοντας επίσης πως το σκάφος ήταν ιδιαίτερα γεμάτο καθρέφτες που αποπροσανατόλιζαν τις επιχειρήσεις ανέλκυσης».

Η Χάνα Λιντς πέθανε μόνη της

Σημειώνεται ότι η σορός της Χάνα Λιντς ήταν η τελευταία που εντοπίστηκε. Η 18χρονη κόρη του Βρετανού μεγιστάνα της τεχνολογίας Μάικ Λιντς φέρεται να πέθανε μόνη της μέσα στην καμπίνα της, όπου και βρέθηκε, αφού ο πατέρας της και οι υπόλοιποι επιβαίνοντες βρέθηκαν σε διαφορετικό σημείο του σκάφους, όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της ομάδας των δυτών που προχώρησαν στην ανάσυρση των σορών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments