Οδηγός

Αλλάζει το επίδομα ανεργίας – Τι θα ισχύει με το χρόνο εργασίας

Αλλάζει το επίδομα ανεργίας – Τι θα ισχύει με το χρόνο εργασίας

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Αλλάζει το επίδομα ανεργίας - Τι θα ισχύει με το χρόνο εργασίας

Η δραστική παρέμβαση στον τρόπο που δίνονται τα κοινωνικά επιδόματα, μεταξύ αυτών και το επίδομα ανεργίας, θα είναι στην προμετωπίδα της παρέμβασης του πρωθυπουργού το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ. Το επίδομα ανεργίας χωρίζεται σε δύο μέρη

Η δραστική παρέμβαση στον τρόπο που δίνονται τα κοινωνικά επιδόματα, μεταξύ αυτών και το επίδομα ανεργίας, θα είναι στην προμετωπίδα της παρέμβασης του πρωθυπουργού το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ. Το επίδομα ανεργίας χωρίζεται σε δύο μέρη.

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» το σταθερό τμήμα του επιδόματος θα έχει εμπροσθοβαρή χαρακτήρα. Δηλαδή, θα ξεκινά πιο ψηλά και θα μειώνεται ανά τρίμηνο ως κίνητρο εύρεσης εργασίας.

Σε ό,τι αφορά στο μεταβλητό μέρος θα έχει ανταποδοτικότητα: όσο πειρσσότερα χρόνια έχει εισφέρει ένας εργαζόμενος στο ασφαλιστικό σύστημα, τόσο μεγαλύτερο ποσό θα δικαιούται.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι υπό μελέτη το ανώτατο ύψος, ποιοι θα το λαμβάνουν (για 12 μήνες ή για μικρότερο διάστημα), ποιος θα είναι ο χρόνος εργασίας που θα απαιτείται για τη χορήγησή του και ποια θα είναι η αναλογία χρόνου εργασίας και ποσού για κάθε μήνα που θα το λαμβάνει ο δικαιούχος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η κυβέρνηση σχεδιάζει συνολική παρέμβαση στα επιδόματα. Οι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν την αύξηση του επιδόματος στέγης και τέκνων, αλλά και του ελάχιστου εγγυημένου εισόδημα στους πιο αδύναμους.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεκινήσει τις επισκέψεις του στη Θεσσαλονίκη από την ερχόμενη Τρίτη. Μαζί με τον Άκη Σκέρτσο ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει -σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής- την Εθνική Στρατηγική για την περιφερειακή ανάπτυξη, καθώς και την ψηφιακή πλατφόρμα για τα περιφερειακά σχέδια ανάπτυξης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments