Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Υποκρισία Κασσελάκη για την Υγεία

Άδωνις Γεωργιάδης: Υποκρισία Κασσελάκη για την Υγεία

Πηγή Φωτογραφίας: [371089] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Τα όποια προβλήματα δεν προέκυψαν σήμερα

Υποκριτική στάση προσάπτει στον Στέφανο Κασσελάκη αναφορικά με την κατάσταση της Υγείας στη χώρα μας ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Υγείας υπενθυμίζει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα προβλήματα δεν άρχισαν να εμφανίζονται σήμερα, όπως τεχνηέντως υποστηρίζεται από την Κουμουνδούρου, αλλά έχουν βάθος χρόνου, το οποίο αφορά και στην περίοδο της διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παραθέτει «δύο τυχαίες ειδήσεις από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ και από προβλήματα με θανάτους λόγω ελλείψεως ιατρών. Αν ψάξει κανείς θα βρεις πολλές τέτοιες ειδήσεις. Τις ανεβάζω λόγω της άθλιας ανακοίνωσης του Στέφανου Κασσελάκη, θυμίζοντας του, ότι ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας ήταν ο Παύλος Πολάκης».

«Όσοι νομίζουν ότι τα όποια προβλήματα προέκυψαν τώρα είναι υποκριτές», συμπληρώνει ο υπουργός Υγείας: «Αντιθέτως τώρα είμαστε πολύ καλύτερα, με μεγαλύτερο προϋπολογισμό και περισσότερο προσωπικό. Αλλά έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μπροστά μας και εργαζόμαστε σκληρά για να γίνουμε καλύτεροι. Στην Υγεία δεν χρειάζονται στείρες κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά νηφαλιότητα και πείσμα. Θα τα καταφέρουμε!».

Πράγματι, αποτελεί κοινό τόπο το γεγονός ότι επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη έχουν δημιουργηθεί ευνοϊκότερες εργασιακές συνθήκες για τους γιατρούς του ΕΣΥ και  καλύτερες δομές για τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι     στο αμέσως προσεχές διάστημα, ο υπουργός Υγείας αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή νομοθετική ρύθμιση για την αύξηση των οικονομικών και άλλων κινήτρων για τους γιατρούς που θα θελήσουν να δουλέψουν σε άγονες περιοχές, με τη χορήγηση επιμισθίου ύψους 7.200 ευρώ και την παροχή δωρεάν στέγης σε συνεργασία με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα για τους γιατρούς του δημοσίου τομέα να εκτελούν ιδιωτικό έργο είτε σε ιδιωτικές κλινικές είτε στο ιδιωτικό ιατρείο τους, προκειμένου γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΣΥ να επιλέγουν τη μετακίνησή τους από τα νοσοκομεία των αστικών κέντρων στα νησιά και αλλού. Ήδη, καταγράφεται μια σαφής τάση επιστροφής των γιατρών στο δημόσιο σύστημα υγείας, δεδομένου ότι οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν τη δυνατότητα παροχής ιδιωτικού έργου. Χάρη στις μεταρρυθμίσεις του Άδωνι στον τομέα της υγείας, το ΕΣΥ γίνεται και πάλι ελκυστικό για τους ιδιώτες γιατρούς.

Την ίδια στιγμή, στέφεται με επιτυχία ο θεσμός των απογευματινών χειρουργείων στο εθνικό σύστημα υγείας. Νοσοκομεία και γιατροί αγκαλιάζουν το νέο θεσμό και πραγματοποιούν χειρουργικές επεμβάσεις και τα απογεύματα σε ολόκληρη τη χώρα. Μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει στη διάθεσή όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να προβεί μέσα στον Σεπτέμβριο στην τελική έγκριση και για τα δωρεάν απογευματινά χειρουργεία.

Επιπλέον, η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης έχει πάει αυτό το εξάμηνο εξαιρετικά ικανοποιητικά, επί υπουργίας Άδωνι Γεωργιάδη, καλά. Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί και το δεύτερο εξάμηνο του 2024, το υπουργείο θα φτάσει πάνω από τους στόχους που είχε αρχικά θέσει.

Ακόμη πορεία της νοσοκομειακής δαπάνης έχει πάει εξαιρετικά καλά το 2024 και η αύξησή της σε σχέση με το 2023 είναι αμελητέα, κάτι που από μόνο του αποτελεί επιτυχία για όσους καταλαβαίνουν από το φάρμακο, δεδομένου ότι έχουμε συνεχώς καινούργιες θεραπείες που μπαίνουν στο σύστημα. Σε καλό δρόμο είναι και οι εκπτώσεις μέσω της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης. Ενώ ο μεγάλος στόχος που είναι, η μείωση των συνολικών επιστροφών στο φάρμακο κατά 200 με 300 εκατομμύρια μέσα στο 2024 πρόκειται να επιτευχθεί.

Καταληκτικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν πιστεύει σε «μαγικές λύσεις», οι οποίες θα επιλύσουν όλα τα προβλήματα στο χώρο της δημόσιας υγείας. Έχει αποδείξει όμως πως μπορεί να βελτιώνει ουσιαστικά το ΕΣΥ προς όφελος των πολιτών και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με την απρόσκοπτη λειτουργία του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments