Πολιτική

Άδωνις σε Πολάκη: Παυλάρα, σε τσακώσαμε με τη γίδα στην πλάτη

Άδωνις σε Πολάκη: Παυλάρα, σε τσακώσαμε με τη γίδα στην πλάτη

Πηγή Φωτογραφίας: [368715] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πάψε να πετάς τη μπάλα στην εξέδρα.

«Τον έχουμε τσακώσει με τη γίδα στην πλάτη», τονίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στον Παύλο Πολάκη και με αφορμή το πόρισμα της Ενιαίας Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ).

Ο υπουργός Υγείας παροτρύνει, σε ανάρτησή του, τον βουλευτή Χανίων να πάψει να πετά την μπάλα στην εξέδρα. «Όχι κύριε πρώην Υπουργέ ο Εισαγγελεύς μετά από το πόρισμα της ΕΑΔ για την θητεία Πολάκη, ζήτησε ανωμοτί καταθέσεις του ΔΣ που διόρισε ο Πολάκης…δηλ ετοιμάζεται για Διώξεις στους διορισμένους από τον Πολάκη. Και αυτό γράφεται για πρώτη φορά διότι τώρα έγινε».

Το τρολάρισμα του Άδωνι στον Πολάκη ολοκληρώνεται με την παρότρυνση: «Παυλάρα γίνε Αρχηγός γρήγορα διότι δεν σε βλέπω καλά….α και που είσαι μετά τις Διώξεις βάσει των όσων λες για την κα Λινού θα πρέπει να πας και στην επιτροπή σας να καταθέσεις».

Επισημαίνεται ότι, προηγούμενα, ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε, ούτε λίγο ούτε πολύ, πως «απευθείας αναθέσεις έκαναν ο Άδωνις, ο Βορίδης και οι συνοδοιπόροι τους» (!).

Υπενθυμίζουμε, ωστόσο, ότι το εν λόγω πόρισμα είναι το πόρισμα της ΕΑΔ, το οποίο αφορά παράνομες πληρωμές ύψους 6,5 εκατ. ευρώ προς την εταιρεία σεκιούριτι Triple S. Οι σχετικές πληρωμές πραγματοποιούνταν από το τότε Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) με προφορικές εντολές του κ. Πολάκη.

Η ΕΑΔ, λοιπόν, ερεύνησε διεξοδικά τη δυσώδη αυτή υπόθεση και στο πόρισμα που συνέταξε, το 2020, διαπίστωνε σειρά παρανομιών, όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα στα “Παραπολιτικά”:

Η εταιρεία έλαβε συνολικά 6,5 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπάρχει υπογεγραμμένη καμία σχετική σύμβαση και χωρίς να έχει διενεργηθεί κα- νένας διαγωνισμός.

Οι υπηρεσίες τις οποίες «προσέφερε» η εν λόγω εταιρεία δεν πιστοποιούνταν από καμία συγκεκριμένη επιτροπή παραλαβής, καθώς οι υπηρεσιακοί υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ αρνούνταν να υπογράψουν.

Τιμολόγια αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ εξοφλήθηκαν χωρίς να έχουν καταγραφεί στην επίσημη σχετική καρτέλα προμηθευτών του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Το Δ.Σ. του ΚΕΕΛΠΝΟ έλαβε απόφαση για καταβολή χρηματικού ποσού 2 εκατ. ευρώ προς την εν λόγω εταιρεία, ενώ το Πρωτοδικείο Αθηνών είχε ήδη εκδώσει δικαστική απόφαση για την απομάκρυνση της εταιρείας από το έργο και την αντικατάστασή της από την Ελληνική Αστυνομία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments