Πολιτική

Νομικά κινείται η Λινού εναντίον του Πολάκη

Νομικά κινείται η Λινού εναντίον του Πολάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [367485] 4ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποσαφηνίζει πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Νομικά κατά του Παύλου Πολάκη θα κινηθεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, μετά και την εμπλοκή της στην υπόθεση που έφερε διαγραφή του κρητικού βουλευτή από την ΚΟ του κόμματος.

H κ. Λινού σε δηλώσεις της στο in.gr, αποσαφηνίζει ότι δεν παραιτείται ούτε παραδίδει την έδρα της, ενώ προσθέτει πως θα κάνει μήνυση κατά του Παύλου Πολάκη.

Για το ζήτημα του Ινστιτούτου Prolepsis επαναλαμβάνει πως όλα τα προγράμματα του ινστιτούτου ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, και από κρατικούς φορείς.

Επισημαίνει ότι για κάθε πρόγραμμα, υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους.

Εδώ και μέρες, η πλευρά Πολάκη «χρεώνει» στην Αθηνά Λινού την ιστορία με τη διαγραφή του βουλευτή Χανίων από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, θέμα που έχει προκαλέσει συνθήκες σύγκρουσης στο εσωτερικό του κόμματος, οι οποίες κορυφώθηκαν χθες με τον Παύλο Πολάκη να θέτει θέμα ηγεσίας.

Η κ Λινού έχει απαντήσει ότι όλα τα προγράμματα του ινστιτούτου ούτως ή άλλως, ελέγχονται από ορκωτούς λογιστές, διεθνείς ελεγκτικούς οργανισμούς, και από κρατικούς φορείς.

Σύμφωνα με την ίδια, και όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του in.gr, για κάθε πρόγραμμα, υποβάλλονται εκθέσεις πεπραγμένων μαζί με οικονομικούς απολογισμούς προς κάθε ενδιαφερόμενο, οι οποίοι τα αξιολογούν όχι μόνο ως προς τη νομιμότητά τους και τη χρηστή διαχείριση των κονδυλίων, αλλά και ως προς την αποτελεσματικότητά τους. «Δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι οποιοσδήποτε επιπλέον έλεγχος θα επιβεβαιώσει ότι το έργο αυτό ήταν πάντα και νόμιμο, και ηθικό, και αποτελεσματικό», ισχυρίζεται η κ. Λινού.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ τονιζεται πως το γραφείο του προέδρου ερευνά τα δημοσιεύματα για την κ. Λινου. Η κ. Λινού αναμένεται με την επιστροφή της από τις ΗΠΑ να δώσει και τις απαραίτητες διευκρινίσεις στον πρόεδρο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments