Πολιτική

Σκηνικό ρήξης στον ΣΥΡΙΖΑ – Προσπάθειες για εκτόνωση του κλίματος

Σκηνικό ρήξης στον ΣΥΡΙΖΑ – Προσπάθειες για εκτόνωση του κλίματος

Πηγή Φωτογραφίας: [371280] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΧΑΛΑΝΔΡΙ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στόχος του Κασσελάκη, να αποφευχθεί η σύγκρουση με τον Πολάκη.

Μια νέα πρωτοβουλία για την αποκλιμάκωση της έντασης στον ΣΥΡΙΖΑ είναι σε πλήρη εξέλιξη, με τον διευθυντή του γραφείου του προέδρου του κόμματος, Μανώλη Καπνισάκη, να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποφευχθεί μια οριστική ρήξη με τον Παύλο Πολάκη.

Αυτό συμβαίνει διότι στην Κουμουνδούρου είναι πλήρως συνειδητοποιημένο ότι αν ο βουλευτής Χανίων επιμείνει στη στάση του, ο Στέφανος Κασσελάκης θα αντιμετωπίσει το πιο δυσμενές σενάριο, που είναι η απώλεια της ηγεσίας του κόμματος. Ο Παύλος Πολάκης έχει τη στήριξη ενός σημαντικού αριθμού στελεχών και μελών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι συνέβαλαν στην εκλογική νίκη του Στέφανου Κασσελάκη στην προηγούμενη αναμέτρηση.

Έτσι, από το βράδυ της Πέμπτης, ο στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με το γραφείο του βουλευτή Χανίων και ζήτησε να οργανωθεί συνάντηση μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Στέφανου Κασσελάκη. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι ο βουλευτής έχει μειώσει τους τόνους και δεν αποκλείεται σύντομα να υπάρξει αποκλιμάκωση της κατάστασης, καθώς δεν επιθυμεί να συνδεθεί με τους 87, οι οποίοι είναι σφοδροί αντίπαλοί του.

Άλλωστε, ο Στέφανος Κασσελάκης προσπάθησε να ευθυγραμμιστεί μαζί του από την πρώτη στιγμή. Ωστόσο, για να εκτονωθεί η κατάσταση, πρέπει να υπάρξει πρόοδος στην υπόθεση της Αθηνάς Λινού. Ήδη, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε από τις ΗΠΑ ότι ο Μανώλης Καπνισάκης ζήτησε στοιχεία για τη δράση της ΜΚΟ που ίδρυσε, ενώ η Αθηνά Λινού δήλωσε ότι θα μηνύσει τον Παύλο Πολάκη, λέγοντας ότι έχει καταθέσει συνολικά 459 σελίδες αποδεικτικών στοιχείων.

Φυσικά, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αποφασίσει να «θυσιάσει» την κ. Λινού προκειμένου να στηρίξει τον Παύλο Πολάκη, καθώς και πώς θα υλοποιηθεί μια τέτοια απόφαση. Με ποια λογική θα διαγραφεί η βουλευτής του κόμματος και γιατί ο Παύλος Πολάκης θα επιστρέψει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα;

Ένα ακόμη σημαντικό ερώτημα είναι πώς θα ανασκευάσει όσα δήλωσε ο βουλευτής Χανίων σχετικά με τον πρόεδρο του κόμματος, όταν πριν από λίγες μέρες είχε αναφέρει ότι «η ηγεσία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις των καιρών», προσθέτοντας ότι «θα συμβάλει με τον τρόπο του σε αυτή τη διαδικασία».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, πάντως, προσπάθησε να απομακρυνθεί από το θέμα του Πολάκη, επιτιθέμενος στα 8 μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ που αποχώρησαν από την πρόσφατη συνεδρίαση, κατηγορώντας τους για οργανωμένο σχέδιο υπονόμευσης του ΣΥΡΙΖΑ και υποδεικνύοντας τους την «πόρτα εξόδου» από το κόμμα.

Τα συγκεκριμένα στελέχη αντέτειναν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «τροφοδοτείται από την κατασκευή εσωτερικών εχθρών», ενώ άφησαν να εννοηθεί ότι δεν σκοπεύουν να αποχωρήσουν από το κόμμα τους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments