Πολιτική

Το σχέδιο Κασσελάκη για την εκλογή του – Τα αγκάθια στο δρόμο προς το Συνέδριο

Το σχέδιο Κασσελάκη για την εκλογή του – Τα αγκάθια στο δρόμο προς το Συνέδριο

Πηγή Φωτογραφίας: [370616] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξαναβάζει στο τραπέζι το όπλο της προσφυγής στη βάση.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, επαναφέρει το «όπλο» της προσφυγής στη βάση, προσπαθώντας να σπάσει τον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας και της αμφισβήτησής του από την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Έως τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αναμένονται πολλές εξελίξεις και έντονες παρασκηνιακές συζητήσεις, καθώς οι προσπάθειες για τη διαμόρφωση συμμαχιών και πιθανών «συμφωνιών» για αλλαγή «στρατοπέδου» εντείνονται. Στόχος είναι να περάσει η πρόταση μομφής κατά της ηγεσίας και να βρεθεί ο «αντίπαλος» – όπως έχει δηλώσει ο Κασσελάκης – που θα αντιπαρατεθεί με το κίνημα των «87», ανεξαρτήτως των κινήσεων του Παύλου Πολάκη.

Ο βουλευτής Χανίων φαίνεται αποφασισμένος να καταθέσει πρόταση μομφής, της τύχης της οποίας θα κρίνουν οι συσχετισμοί που θα έχουν διαμορφωθεί στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τότε. Για να προκληθεί νέα εκλογή ηγεσίας από τη βάση, απαιτείται το 50% συν 1 των ψήφων των μελών του καθοδηγητικού οργάνου, το οποίο αριθμεί 300 μέλη.

Το κίνημα «87» αριθμεί περισσότερα από 100 μέλη και εκτιμάται ότι υπάρχουν επίσης περισσότερα από 100 μέλη που υποστηρίζουν τον Παύλο Πολάκη. Ωστόσο, οι ισορροπίες είναι εύθραυστες και μέχρι στιγμής σχεδόν 130 ψήφοι είναι σίγουρες. Η Ρένα Δούρου και ο Νίκος Παππάς φαίνεται να κρατούν το κλειδί αυτής της κατάστασης.

Και οι δύο φαίνεται να υποστηρίζουν προς το παρόν τον Κασελάκη, αλλά υπάρχουν φήμες ότι η σχέση τους με τον πρόεδρο μπορεί να είναι τεταμένη. Όσο για τον Νίκο Παππά ειδικότερα, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς ποια θα είναι η στάση του, δεδομένης της αποδεδειγμένης ικανότητάς του να ελίσσεται.

Δεδομένης της σημερινής αναταραχής μεταξύ των μελών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η πρότασή του να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη προς τον Κασελάκη θα μπορούσε να είναι μια αποφασιστική κίνηση. Όπως φαίνεται από τις αναρτήσεις του στα κοινωνικά δίκτυα, η ιδέα αυτή φαίνεται να βρίσκεται στο μυαλό του Προέδρου.

Η πιο πρόσφατη δήλωση ετοιμότητας του Κασσελάκη προήλθε από την ανάρτησή του σχετικά με τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις, που περιλαμβάνουν την αμφισβήτηση του Παύλου Πολάκη και τις συνεχείς συγκρούσεις και αποχωρήσεις της ομάδας των «87». Σε αυτή την ανάρτηση, ο κ. Κασσελάκης φάνηκε έτοιμος να συμμετάσχει σε μια αναμέτρηση με οποιονδήποτε υποψήφιο.

Αν και ο ίδιος δηλώνει ότι η κύρια επιδίωξή του είναι η διεξαγωγή του καταστατικού συνεδρίου τον Οκτώβριο, όπως έχει προγραμματιστεί, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να προσφύγει ξανά στη βάση, δεδομένου του τεταμένου κλίματος που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Καθοριστική για τις επόμενες εξελίξεις θα είναι η προσεχής συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όπου θα αποκαλυφθούν οι προθέσεις και η δύναμη όσων αμφισβητούν ή επιθυμούν να αμφισβητήσουν ευθέως τον πρόεδρο, καταθέτοντας πρόταση μομφής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments