Ελλάδα

Σοκάρουν οι εικόνες με τα εκατοντάδες νεκρά ψάρια να επιπλέουν στο λιμάνι του Βόλου

Σοκάρουν οι εικόνες με τα εκατοντάδες νεκρά ψάρια να επιπλέουν στο λιμάνι του Βόλου

Πηγή Φωτογραφίας: the newspaper.gr//Σοκάρουν οι εικόνες με τα εκατοντάδες νεκρά ψάρια να επιπλέουν στο λιμάνι του Βόλου

Χιλιάδες τόνοι νερού από την Κάρλα και τις γύρω περιοχές χύνονται καθημερινά μέσω του χειμάρρου Ξηριά στον Παγασητικό κόλπο

Σοκ προκαλούν οι εικόνες στο λιμάνι του Βόλου, όπου εκατοντάδες νεκρά ψάρια επιπλέουν στον αφρό της θάλασσας, ανάμεσα σε σκάφη και βάρκες.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, το θυρόφραγμα της Κάρλας παραμένει ανοιχτό προκειμένου να αποστραγγιστούν τα νερά του περασμένου Σεπτεμβρίου, που βούλιαξαν μία ολόκληρη περιοχή στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, μετά τις κακοκαιρίες Daniel και Elias.

Χιλιάδες τόνοι νερού από την Κάρλα και τις γύρω περιοχές χύνονται καθημερινά μέσω του χειμάρρου Ξηριά στον Παγασητικό κόλπο. Μαζί παρασύρουν χιλιάδες ψάρια του γλυκού νερού, τα οποία μόλις έρθουν σε επαφή με το θαλασσινό νερό πεθαίνουν.

Το περίεργο όμως είναι ότι τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται και ψάρια του θαλασσινού νερού νεκρά, γεγονός που αναστατώνει την τοπική κοινωνία, η οποία αναζητά απαντήσεις.

Το θέαμα είναι αποκρουστικό για όλους και ειδικά εν μέσω τουριστικής περιόδου, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Πολίτες ζητούν την παρέμβαση του εισαγγελέα για να διαπιστωθεί ποιοι έχουν ευθύνη για το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται και για το αν πρόκειται για μία υγειονομική βόμβα στη περιοχή.

Δείτε εικόνες

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments