Διεθνή

Το Ισραήλ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Το Ισραήλ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Επίθεση της Χεζμπολάχ με drones, απάντηση με βομβαρδισμούς στο νότιο Λίβανο.

Επίθεση στο Ισραήλ πραγματοποιεί την τελευταία ώρα το λιβανικό κίνημα της Χεζμπολάχ στο βόρειο Ισραήλ, όπου νωρίτερα ήχησαν οι σειρήνες της αεράμυνας καλώντας τους κατοίκους να σπεύσουν σε καταφύγια, στο βόρειο τμήμα της χώρας.

“Οποιοσδήποτε βρίσκεται κοντά σε ζώνες όπου επιχειρεί η Χεζμπολάχ πρέπει να φύγει αμέσως (…) για την προστασία του και την προστασία της οικογένειάς του”, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός σε μήνυμά του.

Σε ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ αναφέρει πως εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ισραήλ με μεγάλο αριθμό drones, σε αντίποινα για τη δολοφονία του Φουάντ Σουκρ, ηγετικού στελέχους του στρατιωτικού του βραχίονα, σε ισραηλινό αεροπορικό βομβαρδισμό σε προάστιο της Βηρυτού τον περασμένο μήνα.

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ ανακοίνωσε πως κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στο εσωτερικό μέτωπο.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, έχουν ανασταλεί οι πτήσεις προς και από το διεθνές αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν, κοντά στο Τελ Αβίβ.

Προηγήθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες, προληπτικά πλήγματα από αέρος του Ισραήλ προς τον Λίβανο, καθώς – όπως ανακοινώθηκε, εντοπίστηκαν προετοιμασίες του λιβανικού κινήματος Χεζμπολάχ για να εξαπολύσει “επιθέσεις μεγάλης κλίμακας” εναντίον της επικράτειας του Ισραήλ.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, στις 7 το πρωί θα συνεδριάσει εκτάκτως το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments