Nέα της αγοράς

Shein: Εντόπισε περιπτώσεις παιδικής εργασίας στους προμηθευτές της

Shein: Εντόπισε περιπτώσεις παιδικής εργασίας στους προμηθευτές της

Πηγή Φωτογραφίας: .techinasia.com

Νέοι αυστηρότεροι κανονισμοί στην πλατφόρμα

Η Shein ισχυρίζεται ότι διαπίστωσε δυο περιπτώσεις παιδικής εργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού της πέρυσι, ενώ υποστήριξε ότι αυστηροποιεί τον έλεγχο των εταιρειών που κατασκευάζουν τα ρούχα που πουλάει στην πλατφόρμα της.

Η εταιρεία αναφέρει ότι ανέστειλε προσωρινά τις παραγγελίες από τους εμπλεκόμενους προμηθευτές και δεν συνέχισε τις συναλλαγές μαζί τους μέχρι να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το ζήτημα.

Η αποκάλυψη αυτή έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης βιωσιμότητας της Shein για το 2023, την ώρα που η εταιρεία σχεδιάζει να εισέλθει στο χρηματιστήριο, κατά πάσα πιθανότητα του Λονδίνου.

Όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία έχει επικριθεί για τις συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενα στα εργοστάσια που κατασκευάζουν τα ρούχα που πωλούνται στην πλατφόρμα της Shein.

Νέοι αυστηρότεροι κανονισμοί στην πλατφόρμα «Και οι δυο περιπτώσεις επιλύθηκαν γρήγορα με μια σειρά από μέτρα, όπως η καταγγελία συμβάσεων με ανήλικους εργαζόμενους, η διασφάλιση της καταβολής τυχόν οφειλόμενων μισθών και η οργάνωση ιατρικών εξετάσεων, μεταξύ άλλων», δήλωσε η Shein. «Μετά τις απαιτούμενες αλλαγές, επετράπη στους προμηθευτές να συνεχίσουν τις δραστηριότητες τους», πρόσθεσε η εταιρεία.

Η Shein δήλωσε ότι πλέον έχει αυστηροποιήσει τις πολιτικές της για τους προμηθευτές της. Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οποιαδήποτε παραβίαση σχετικά με την παιδική και την καταναγκαστική εργασία είχε λόγος για άμεση καταγγελία των συμβάσεων. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι δυο περιπτώσεις αποκαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια των πρώτων εννέα μηνών του 2023 και καμία δεν εντοπίστηκε κατά το τελευταίο τρίμηνο.

Σύμφωνα με το BBC η Shein έχει καταθέσει τα έγγραφα για την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο του Λονδίνου. Νωρίτερα είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να «μπει» στη Wall Street αλλά έκρινε ότι θα αντιμετώπιζες πολλές δυσκολίες από τις ελεγκτικές αρχές.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments