Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Είσαι σε πανικό για το ΚΕΕΛΠΝΟ δήθεν «αδιάφθορε» Πολάκη

Άδωνις Γεωργιάδης: Είσαι σε πανικό για το ΚΕΕΛΠΝΟ δήθεν «αδιάφθορε» Πολάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [368715] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Αναλυτικά τα ψέματα του τάχα «ηθικού»

Σε ωκεανούς ψεύδους κολυμπάει ο δήθεν «ηθικός» Παύλος Πολάκης για το ΚΕΕΛΠΝΟ, όπως αποδεικνύει με αναλυτικά στοιχεία ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην ανάρτηση του βουλευτή Χανίων για τα ανομήματά του στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ο υπουργός Υγείας επισημαίνει πως «η εικόνα του αδιάφθορου και «ολίγον τρελού μεν αλλά καθαρού δε» πόρρω απέχει από την πραγματικότητα. Με τις επικείμενες διώξεις αρχίζουν οι αποκαλύψεις και θα πάρουν εκτιμώ την μορφή χιονοστοιβάδας».

«Παύλο, είσαι σε πανικό με το έγγραφο της Οικονομικής Εισαγγελίας για τα Μέλη  ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ 2017-2018, δλδ της θητείας σου και καλά κάνεις!», τονίζει χαρακτηριστικά ο Ά. Γεωργιάδης και προσθέτει: «Γιατί πλέον, πέρα από τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους του ΚΕΕΛΠΝΟ της εποχής σου, που ήδη μιλάνε για τις πιέσεις που τους ασκούνταν για να πληρώσουν την συγκεκριμένη εταιρεία, θα κληθούν και τα Μέλη του δικού σου ΔΣ και θα δούμε αν θα πάρουν πάνω τους ζημία του Δημοσίου 6,5εκατ€!».

Και συνεχίζει ο υπουργός Υγείας, σημειώνοντας: «Ο πανικός σου φαίνεται από τα αστεία ψέματα που λες για να καλύψεις την ιστορία, που έρχεται σε πολύ άσχημη στιγμή για εσένα! Πάνω ακριβώς που προσπαθείς με τις καταγγελίες σου εναντίον της Λινού και τις εκεί αναθέσεις να στήσεις το εσωκομματικό αφήγημά σου στον ΣΥΡΙΖΑ για την διεκδίκηση της αρχηγίας από τον Κασσελάκη».

«Επειδή όμως εγώ όταν μιλάω το κάνω με στοιχεία, πάμε να δούμε τα ψέματά σου για να τα δουν και οι σύντροφοί σου, που τους πουλάς ότι είσαι και καλά αδιάφθορος», συμπληρώνει ο Άδωνις.

Στο σημείο αυτό, ο υπουργός Υγείας παραθέτει συγκλονιστικά στοιχεία και φωτογραφίες, όπως φαίνεται αναλυτικά στις γραμμές που ακολουθούν:

1) Η υπόθεση αυτή διαβιβάσθηκε από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας στις 13-11-2020 στην Οικονομική Εισαγγελία (τότε Εισαγγελία Διαφθοράς) για να συσχετισθεί με την ποινική δικογραφία ΕΔ/137/2017 αναφορικά με την παράνομη εταιρεία security και τα 6,5 εκατ€ που έλαβε παράνομα από το ΚΕΕΛΠΝΟ για τα έτη 2016 και 2017. Άρα πάει το 1ο ΨΕΜΑ σου, δλδ ότι δήθεν το πόρισμα της ΕΑΔ αφορά μόνο διοικητικά θέματα και όχι ποινικά… (φωτο 1)

2) Η συγκεκριμένη εταιρεία security έφυγε από το ΚΕΕΛΠΝΟ ύστερα από την απόφαση 5456/2017 ασφαλιστικών μέτρων εις βάρος της που εκδόθηκε από το Πρωτοδικείο Αθηνών στις 20/7/2017 μετά από προσφυγή που έκανε κατά της παράνομης εταιρείας ο τότε πρόεδρος των Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλής. Άρα πάει και το 2ο ΨΕΜΑ σου, δλδ ότι δήθεν εσύ ήσουν αυτός που έδιωξε την εταιρεία… (φωτο 2,3)

3) Μάλιστα εσύ ως Αν. Υπουργός μόλις 4 ημέρες μετά την δικαστική απόφαση, στις 24/7/2017, έφερες τροπολογία στη Βουλή προκειμένου να νομιμοποιήσεις τις δαπάνες στην εταιρεία security! Τόσο δικός σου και τόσο κολλητός σου ο Σεκιουριτάς που πήγες να κάνεις πλυντήριο την Βουλή! Την τροπολογία αυτή όμως την πήραμε είδηση, προκλήθηκε σάλος και μεγάλη αντίδραση από όλα τα κόμματα και τελικά ο Ανδρέας Ξανθός σε άδειασε και η τροπολογία απεσύρθη… Πάει λοιπόν και το 3ο ΨΕΜΑ σου, δλδ ότι η εταιρεία έμενε όσο προσπαθούσες δήθεν να κάνεις διαγωνισμό. Να κερδίσεις χρόνο για να ξεπλύνεις τον κολλητό σου προσπαθούσες… (φωτο 4,5,6)

4) Την συγκεκριμένη εταιρεία security όχι μόνο την κράτησες παράνομα ενώ το ΚΕΕΛΠΝΟ είχε μπει στο Δημόσιο Λογιστικό (μέχρι και το 2015 εξαιρούνταν) αλλά και με Υπουργική Απόφαση επί θητείας σου στις 22/12/2017 τροποποιήσατε τον προυπολογισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ και αυξήσατε την ετήσια αμοιβή της εταιρείας κατά 2.000.000€! Και προφανώς αμέσως μετά αρχίσατε να πληρώνετε την εταιρεία του κολλητού σου εξ´ ου και το ενδιαφέρον της Εισαγγελίας για την συγκεκριμένη περίοδο… Πάει λοιπόν και το 4ο ΨΕΜΑ σου ότι δήθεν ήσουν εναντίον των εργολάβων! Τον συγκεκριμένο εργολάβο μια χαρά και τον ήξερες και να τον κρατήσεις ήθελες και αύξηση 2εκ€ του έκανες και όταν ο Σταμάτης Πουλής πήρε δικαστική απόφαση ασφαλιστικών μέτρων που τον έδιωχνε από το ΚΕΕΛΠΝΟ ως παράνομο προσπάθησες με τροπολογία να τον καθαρίσεις στη Βουλή αλλά ήταν τόσο μεγάλη η πρόκληση που σε άδειασαν και οι δικοί σου… (φωτο 7,8,9,10)

5) Επειδή μπορεί να έχεις μπερδευτεί με τις ημερομηνίες σου θυμίζω ότι εγώ δεν διόρισα κανέναν Πρόεδρο και μέλη ΔΣ στο ΚΕΕΛΠΝΟ κατά την πρώτη μου θητεία. Την κυρία Κρεμαστινού την βρήκα και μάλιστα παρέμεινε και αρκετό καιρό αφότου έφυγα από Υπουργός. Σε αντίθεση με τον κ. Γιαννόπουλο τον οποίον διόρισες εσύ προσωπικά, όπως εν συνεχεία διόρισες τον Ρόζενμπεργκ. Άρα πάει και το 5ο ΨΕΜΑ σου, για το ποιός δήθεν έχει διορίσει διοικήσεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Εσύ είσαι αυτός που έχει να απολογηθεί για τα έργα των Διοικήσεών του…

6) Το ότι πληρώνονταν τα τιμολόγια της παράνομης εταιρείας με εντολή σου προκύπτει από τα ίδια τα τιμολόγια αξίας πολλών εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ που ανέγραφαν ως αιτιολογία «με εντολή Αναπληρωτή Υπουργού». Εγώ Παύλο αν ήμουν Υπουργός και μάθαινα ότι συμβαίνει κάτι τέτοιο ενώ δεν ίσχυε θα ήμουν ο πρώτος που θα πήγαινε στον Εισαγγελέα να το καταγγείλω! Και σε ρωτάω ΕΣΥ τι έκανες; Κινήθηκες εις βάρος της εταιρείας; Πήγες στη Δικαιοσύνη; Όχι! Άρα πάει και το 6ο ΨΕΜΑ σου ότι δήθεν δεν είχες σχέση. Βουτηγμένος μέχρι τα μουστάκια ήσουν… (φωτο 11,12,13,14 ενδεικτικά μόνο)».

«Άκου Παύλο στο έχω ξαναπεί, κομμένο σε εμένα το ύφος του δήθεν τίμιου και αδιάφθορου μαχητή της κάθαρσης! Μπορεί για κάποιο διάστημα να πέρναγε στους δικούς σου αλλά όχι πια… Όπως λοιπόν θες να πάει η Λινού για εξηγήσεις στην Επιτροπή Δεοντολογίας σας, να πας και εσύ να εξηγήσεις στους συντρόφους σου την σχέση σου με την συγκεκριμένη εταιρεία και τα εκατομμύρια Ευρώ που πληρώνονταν με την κάλυψή σου!

Τις υπόλοιπες εξηγήσεις στην Εισαγγελία», καταλήγει ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments