Πολιτική

Διαλυτικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Διαλυτικές τάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [371009] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Κλιμάκωση του "εμφυλίου" στην Κουμουνδούρου.

Ένα κόμμα και τρεις διαφορετικές απόψεις βρίσκονται πλέον στην Κουμουνδούρου, ενόψει της Κεντρικής Επιτροπής (Κ.Ε.) που θα διεξαχθεί στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Η ηγετική ομάδα υπό τον Στέφανο Κασσελάκη, οι «87» και ο Παύλος Πολάκης αποτελούν τις ομάδες που προσπαθούν να βρουν τις κατάλληλες ισορροπίες. «Είναι ξεκάθαρο τι έχω πει και τι προτίθεμαι να κάνω», ανέφερε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο βουλευτής από τα Χανιά, λίγες ώρες μετά την έντονη συνεδρίαση, υποδεικνύοντας ότι η απόφασή του να αμφισβητήσει την ηγεσία είναι οριστική.

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στοχεύει ξεκάθαρα στους «87», τους οποίους φαίνεται να επιθυμεί να απομακρύνει από το κόμμα. Σε νέο βίντεο που δημοσίευσε χθες, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση, υπογραμμίζοντας ότι «υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το συνέδριο, ώστε να μην παραμείνει κανείς…». Κάλεσε μάλιστα τους «87» να αποκαλύψουν τις προθέσεις τους, αναφερόμενος σε σχήματα που εμφανίζονται μόνο μέσω ίντριγκας, και υποσχέθηκε ότι θα προχωρήσει στο καταστατικό συνέδριο όσο του επιτρέπουν οι δυνάμεις του.

Είναι σαφές ότι οι «87» βρίσκονται πολιτικά και ψυχικά εκτός του κόμματος. Αντέτειναν άμεσα ότι «τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξευτελίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος τρέφεται από την κατασκευή εσωτερικών εχθρών». Ορισμένοι στην αξιωματική αντιπολίτευση παρατηρούν ότι η κατάσταση θυμίζει έντονα το περασμένο φθινόπωρο, όταν σημειώθηκαν δύο διαδοχικές διασπάσεις. Το «σχοινί» στην Κουμουνδούρου τεντώνεται και είναι πολύ πιθανό να σπάσει σύντομα.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση απάντησε μέσω πηγών στις κατηγορίες του Στέφανου Κασσελάκη, αναφέροντας ότι «τις προσβολές του Στέφανου Κασσελάκη τις αφήνουμε στην κρίση των μελών και των φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., καθώς και του προοδευτικού κόσμου της χώρας και του ελληνικού λαού. Άλλωστε, αδυνατούμε να παρακολουθήσουμε τη σύγχυση στην οποία βρίσκεται, καθώς για άλλη μια φορά έθεσε μόνος του θέμα ηγεσίας μέσω βραδινών αναρτήσεων, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα στη συνεδρίαση της Π.Γ., όπου συζητήθηκαν όλα, δήλωνε ότι δεν σηκώνει το γάντι».

Η αντιπαράθεση συνεχίζεται, με πηγές από την Κουμουνδούρου να απαντούν με συγκεκριμένα ονόματα και διευθύνσεις: «Ανταποκρινόμενοι στην έκκληση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Στέφανου Κασσελάκη προς τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας για οικονομική στήριξη, προκειμένου να καταβληθούν οι μισθοί των εργαζομένων στα κομματικά Μέσα, έχουν προσφέρει και δανείσει, μέχρι στιγμής, ποσά ανάλογα με τις δυνατότητές τους. Εκτός από τον ίδιο τον πρόεδρο, συμμετέχουν η Ρένα Δούρου, ο Νίκος Παππάς, η Θεοδώρα Τζάκρη, η Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Πάνος Ρήγας, ο Νίκος Σκορίνης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Παναγιώτα Αράπη – Μπελώνη, προκειμένου να καλυφθεί ένα μέρος των οφειλών προς τους εργαζόμενους στα μίντια του κόμματος».

Όλα τα μάτια είναι στραμμένα στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα. Η Πόπη Τσαπανίδου θα ορκιστεί την Τετάρτη, όταν θα ανοίξει η ολομέλεια, και θα κληθεί να αντικαταστήσει τον Όθωνα Ηλιόπουλο. Στο μεταξύ, ο Παύλος Πολάκης είναι ξεκάθαρος ότι το κόμμα θέλει η Αθηνά Λινού να ανοίξει την πόρτα της εξόδου το συντομότερο δυνατό. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, 184 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, κατέθεσαν επιστολή στην Επιτροπή Δεοντολογίας με την οποία ζητούν την παραπομπή της Αθηνάς Λινού.

Το ζήτημα αναμένεται να εξεταστεί τις επόμενες ημέρες. Όλα δείχνουν ότι ασκείται πίεση προς την καθηγήτρια Επιδημιολογίας από τον Παύλο Πολάκη, την οποία, όπως δήλωσε ο Στέφανος Κασσελάκης, σκοπεύει να συναντήσει μόλις επιστρέψει από τις ΗΠΑ για να δοθούν εξηγήσεις. Σε ανάρτησή της, η Αθηνά Λινού δήλωσε ότι θα προσφύγει άμεσα στη Δικαιοσύνη κατά του Παύλου Πολάκη και τόνισε ότι παρέδωσε τα οικονομικά στοιχεία του ινστιτούτου της στο γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments