Πολιτική

Καλαφάτης: “Έργα και μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας”

Καλαφάτης: “Έργα και μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας”

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Καλαφάτης: "Έργα και μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας"

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και τις παρεμβάσεις που αναπτύσσει η κυβέρνηση, για την αντιμετώπισή τους, αναφέρεται ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και τις παρεμβάσεις που αναπτύσσει η κυβέρνηση, για την αντιμετώπισή τους, αναφέρεται ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης σε άρθρο του στην εφημερίδα «Το Παρόν». Αναφέρεται παράλληλα στα έργα που αλλάζουν την εικόνα και την προοπτική της Θεσσαλονίκης και υπογραμμίζει: «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα ακούμε τον κόσμο και εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στα προβλήματα της καθημερινότητάς του. Ανταποκρινόμαστε, ταυτόχρονα,  στη δέσμευση για μια σειρά σημαντικών μικρών και μεγάλων έργων και υποδομών σ΄ολόκληρη τη χώρα. Και βέβαια δίνουμε στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία τις προϋποθέσεις για μια νέα προοπτική δυναμικής και βιώσιμης ανάπτυξης». Ο κ. Καλαφάτης αναφέρει συγκεκριμένα:

Αντιμετωπίσαμε δύσκολες καταστάσεις το προηγούμενο διάστημα, για όλους τους Έλληνες. Πρωτόγνωρους καύσωνες και περίπου 4.000 φωτιές, που προκάλεσαν σοβαρές καταστροφές στο φυσικό μας πλούτο και την περιουσία συμπολιτών μας. Επιμονή της ακρίβειας που υποδαυλίζεται πλέον, όχι μόνο από γεωπολιτικά γεγονότα, αλλά και από την κλιματική κρίση. Προβλήματα στο χώρο της υγείας, της ασφάλειας και όχι μόνο, που έρχονται από το χθες. Ένα ωστόσο είναι περισσότερο από βέβαιο. Σε όλα τα μέτωπα τα πάντα εξελίχθηκαν καλύτερα από πριν. Έγιναν και γίνονται βήματα που εγγυώνται ένα καλύτερο αύριο. Και οφείλουμε να αναγνωρίζουμε τη σκληρή προσπάθεια εκείνων που με αυταπάρνηση βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Όπως επίσης και τις δράσεις, τις μεταρρυθμίσεις, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Κυβέρνηση και η Κοινοβουλευτική μας Ομάδα ακούμε τον κόσμο και εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στα προβλήματα της καθημερινότητάς του. Από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε δίπλα στους πληγέντες, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε την προώθηση ολοκληρωμένων σχεδίων διαρκούς αναβάθμισης της πολιτικής προστασίας, αποκατάστασης  και προστασίας του δασικού μας πλούτου.  Εντείνουμε τις δράσεις, τους ελέγχους και τις παρεμβάσεις απέναντι στο τέρας της ακρίβειας. Προχωρούμε σε προσλήψεις και έργα υποδομών για την αναβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, σε προμήθειες λεωφορείων για την ενίσχυση και αναβάθμιση των μετακινήσεων, σε πρωτοβουλίες για την τόνωση της ασφάλειας. Δρομολογούμε παράλληλα νομοθετικές παρεμβάσεις για ένα νέο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, νέο πλαίσιο για τις συγχωνεύσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενίσχυση της εξωστρέφειας και της καινοτομίας, περαιτέρω στήριξη του αγροτικού τομέα, ενθάρρυνση της παραγωγικότητας στο Δημόσιο, αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Ανταποκρινόμαστε, ταυτόχρονα,  στη δέσμευση της Κυβέρνησης για μια σειρά σημαντικών μικρών και μεγάλων έργων και υποδομών σ΄ολόκληρη τη χώρα. Και βέβαια δίνουμε στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία τις προϋποθέσεις για μια νέα προοπτική δυναμικής και βιώσιμης ανάπτυξης. Το 2024 είναι η χρονιά του Μετρό Θεσσαλονίκης, του πιο σύγχρονου στην Ευρώπη, που θα δώσει ανάσα στις μετακινήσεις και θα συμβάλει στην ισόρροπη ανάπτυξη ολόκληρου του αστικού ιστού. Παραδίδεται τον Νοέμβριο η βασική γραμμή, ενώ η επέκταση του προς Καλαμαριά προβλέπεται το δεύτερο εξάμηνο του 2025. Και ακολουθούν οι μελέτες για τις επεκτάσεις προς τον Εύοσμο και Κορδελιό ενώ σχεδιάζονται και προς Τούμπα και Χαριλάου. Σημαντικό επίσης είναι ότι ξεπεράστηκαν τα προβλήματα και προχωρά με εντατικούς ρυθμούς η κατασκευή του Περιφερειακού Οδικού Άξονα (FlyOver) με ορίζοντα ολοκλήρωσης τον Μάιο του 2027. Προχωρά παράλληλα η ανάπλαση του Μητροπολιτικού Πάρκου Παύλου Μελά. Μπαίνει σε φάση κατασκευής το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο και προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή του νέου Ογκολογικού νοσοκομείου, στο πρ. στρατόπεδο Καρατάσιου. Εκδόθηκε η οικοδομική άδεια για το Μουσείο Ολοκαυτώματος και ξεκινούν τα έργα. Άρχισαν οι πρόδρομες εργασίες για τη δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου Thess INTEC, στην Περαία. Προχωρά ο διαγωνισμός για τα logistics στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου. Και οι διαδικασίες για την ανάπλαση του χώρου της ΔΕΘ, που θα φέρει σύγχρονες εκθεσιακές και συνεδριακές υποδομές, αλλά και περισσότερο πράσινο στο κέντρο της πόλης. Δρομολογήθηκαν όμως και ρεαλιστικές λύσεις για τις γηπεδικές εγκαταστάσεις που έχουν ανάγκη οι ομάδες της Θεσσαλονίκης. Ό,τι σχεδιάσαμε -και είμαι περήφανος που συμμετείχα σε αυτό- προχωρά, αταλάντευτα. Ό,τι είπε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments