EDITOR'S PICK

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Steve Jobs αγόραζε το ίδιο αυτοκίνητο κάθε έξι μήνες

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Steve Jobs αγόραζε το ίδιο αυτοκίνητο κάθε έξι μήνες

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Steve Jobs αγόραζε το ίδιο αυτοκίνητο κάθε έξι μήνες

Ο συνιδρυτής της Apple, ο Steve Jobs που απεβίωσε το 2011, οδηγούσε μια μαύρη κάμπριο Porsche 911 την οποία αντικαθιστούσε με μια ίδια κάθε έξι μήνες

Για τον Steve Jobs η ομοιομορφία του καθημερινού του ρουχισμού -ένα απλό μαύρο ζιβάγκο και ένα μπλε τζιν- συνεχιζόταν και στα αυτοκίνητά του: οδηγούσε μια πανεμορφη μαύρη cabrio Porsche 911, χωρίς να μπαίνει στον πειρασμό της συλλογής μυθικών supercars – όπως πολλοί μεγιστάνες του πλανήτη.

Ο Jobs είχε περιουσία που ξεπερνούσε τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια τη στιγμή του θανάτου του, όμως δεν τον ενδιέφερε παρά να έχει ένα και μόνο αυτοκίνητο. Οδηγούσε το ίδιο μοντέλο της Porsche 911 για χρόνια. Όμως, όχι ακριβώς το ίδιο.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Azael V Multi Genre Project (@steve_jobs__)

Κάθε έξι μήνες, ο Αμερικανός αντικαθιστούσε το αυτοκίνητο με ένα πανομοιότυπο. Ποιος είναι ο λόγος που έκανε κάτι τέτοιο;

Σύμφωνα με τον Jon Callas, ειδικό στην ασφάλεια υπολογιστών και μηχανικό λογισμικού για την Apple, ο Jobs εκμεταλλεύτηκε ένα παραθυράκι στον νόμο της Καλιφόρνια που επέτρεπε στους οδηγούς να μην χρησιμοποιούν πινακίδες κυκλοφορίας τους πρώτους έξι μήνες από την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου.

Ο Callas μοιράστηκε την ιστορία αυτή σε μια συνέντευξη πριν από μερικά χρόνια, λέγοντας: «Δεν είναι πολλά χρήματα για έναν δισεκατομμυριούχο να μην έχει πινακίδα. Πλήρωνε λιγότερα από χίλια δολάρια το μήνα – ας πούμε δέκα χιλιάδες δολάρια το χρόνο, για να μην έχει πινακίδα».

Δεν είναι σαφής ο λόγος για τον οποίο ο Jobs έκανε τόση προσπάθεια να αποφύγει τις πινακίδες κυκλοφορίας. Σίγουρα το οικονομικό δεν ήταν πρόβλημα, οπότε μια θεωρία λέει ότι το έκανε για να κρατά την ανωνυμία του όταν οδηγούσε στους δημόσιους δρόμους.

Ο Jobs οδηγούσε ευχαρίστως την Porsche του για πολλά χρόνια, αλλά αργότερα την αντάλλαξε με μια Mercedes SL 55. Παρόλα αυτά, συνέχισε να χρησιμοποιεί το ίδιο τέχνασμα, αγοράζοντας ένα καινούργιο αυτοκίνητο κάθε έξι μήνες.Βεβαίως, όποιος επιθυμεί να μιμηθεί την ιδέα του Jobs ατύχησε, καθώς οι νομοθέτες της Καλιφόρνιας έκλεισαν αυτό το ‘παραθυράκι’ του νόμου το 2019.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments