Ελλάδα

Μαρουσάκης – Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες ρίχνει αυλαία ο Αύγουστος [vid]

Μαρουσάκης – Καιρός: Με βροχές και καταιγίδες ρίχνει αυλαία ο Αύγουστος [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΒΡΟΧΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ. (Βασίλης Παπαδόπουλος/Eurokinissi)

Δείτε την πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Με βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας θα μας αποχαιρετήσει ο Αύγουστος, σύμφωνα με τον μεταωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη. Όπως ανέφερε στην πρόγνωσή του στο OPEN, ο καιρός για σήμερα θα είναι άστατος με βροχές και τα φαινόμενα θα επεκταθούν το απόγευμα στην κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα.

Η αστάθεια όμως θα επεκταθεί και τις επόμενες ημέρες, αφού οι υψηλές πιέσεις θα ανηφορίσουν σε μεγαλύτερα γεωγραφικά πλάτη, με αποτέλεσμα να κατηφορίσει ο πιο ψυχρός αέρας προς την χώρα μας και να ρίξει την θερμοκρασία.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο μετεωρολόγος, ο θερμός αέρας από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής αρχίζει και ανεβαίνει σιγά-σιγά προς την κεντρική Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι ψυχρότερες αέριες μάζες να κατηφορίζουν προς τη χώρα μας, από την ανατολική και βορειοανατολική Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας. Έτσι λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας μεταξύ της επιφάνειας και των πιο υψηλών στρωμάτων της ατμόσφαιρας θα δημιουργηθεί αστάθεια καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας.

Οπως αναφέρει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, την Τρίτη, θα σημειωθούν κάποιες μπόρες ιδιαίτερα στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας, με την θερμοκρασία να ανέρχεται στους 35-37 βαθμούς Κελσίου. Την Τετάρτη θα έχουμε ανάλογο καιρικό μοτίβο, ενώ παράλληλα προς το νότιο Ιόνιο οι ψυχρές αέριες μάζες που κατηφορίζουν θα συναντηθούν με τις θερμές θάλασσες, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα ισχυρό κύμα βροχών στην περιοχή. Οι βοριάδες θα περιοριστούν προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασίες θα αγγίξουν τους 36-37 βαθμούς Κελσίου.

Από την Πέμπτη θα έχουμε καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και έντονους κεραυνούς σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, σημείωσε ο κ. Μαρουσάκης, προσθέτοντας ότι οι βοριάδες θα ενισχυθούν προς τα δυτικά και νότια θαλάσσια τμήματα και η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στους 32-34 βαθμούς Κελσίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments