Διεθνή

Φωτιά στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ρωσίας – «Ακούστηκε ισχυρή έκρηξη», νεκρός ένας εργαζόμενος

Φωτιά στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ρωσίας – «Ακούστηκε ισχυρή έκρηξη», νεκρός ένας εργαζόμενος

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Φωτιά στο μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ρωσίας – «Ακούστηκε ισχυρή έκρηξη», νεκρός ένας εργαζόμενος

Η μονάδα συνεχίζει τη λειτουργία της

«Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε διυλιστήριο στη ρωσική πόλη Ομσκ», δήλωσε σήμερα ο τοπικός κυβερνήτης, αν και, όπως είπε, η μονάδα εξακολουθεί να λειτουργεί κανονικά και δεν θα επηρεασθεί η παραγωγή της.

Ένας από τους εργαζόμενους σκοτώθηκε κατά την πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα σε τμήμα τεχνολογικού εξοπλισμού, και άλλοι έξι τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του διυλιστηρίου.

«Η πυρκαγιά στο διυλιστήριο του Ομσκ είναι υπό έλεγχο. Το αυτόματο σύστημα ασφαλείας της μονάδας εντόπισε την πυρκαγιά στον τεχνολογικό εξοπλισμό…Η εταιρεία λειτουργεί κανονικά», αναφέρει σε ανακοίνωση του το διυλιστήριο, που λέγεται ότι είναι το μεγαλύτερο της Ρωσίας.

Αργότερα ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά περιορίστηκε στη μονάδα, η οποία παράγει περίπου το 8% της συνολικής ποσότητας διυλισμένου πετρελαίου της Ρωσίας.

Ο τοπικός κυβερνήτης, Βιτάλι Κλοτσένκο, δήλωσε μέσω ανάρτησής του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων «Telegram» ότι επτά άτομα διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο και ένας εξ αυτών είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Η μονάδα, που ανήκει στην Gazprom Neft, ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά δεν θα επηρεάσει το πλάνο παραγωγής, το οποίο θα μπορεί να εκπληρώσει χάρη στις πρόσθετες δυνατότητες παραγωγής που διαθέτει το διυλιστήριο.

Ορισμένες αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνουν λόγο για ισχυρή έκρηξη που ακούστηκε σε πολλές συνοικίες της πόλης αυτής της δυτικής Σιβηρίας, η οποία βρίσκεται 2.700 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

Δύο πηγές που γνωρίζουν λεπτομέρειες δήλωσαν ότι από την πυρκαγιά επλήγη μια μονάδα απόσταξης αργού, η CDU-11, μία από τις δύο μεγαλύτερες μονάδες πρωτογενούς διύλισης του διυλιστηρίου.

Η άλλη μονάδα πρωτογενούς διύλισης, η CDU-10, ήταν ήδη αδρανής λόγω πυρκαγιάς που είχε εκδηλωθεί στις αρχές Αυγούστου. Η κάθε μία από τις μονάδες CDU-10 και CDU-11 έχουν τη δυνατότητα να παραγάγουν περίπου 8,6 εκατομμύρια μετρικούς τόνους τον χρόνο.

Η αιτία της πυρκαγιάς δεν κατέστη άμεσα σαφής. Αρκετά ρωσικά διυλιστήρια έχουν δεχθεί από επιθέσεις από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Το διυλιστήριο του Ομσκ παρήγαγε περισσότερους από 21 εκατομμύρια μετρικούς τόνους (420.000 βαρέλια ημερησίως) αργού πετρελαίου το 2022.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments