Διεθνή

Μπλακ άουτ στην Ουκρανία από Ρωσικούς μαζικούς βομβαρδισμούς σε ενεργειακές υποδομές

Μπλακ άουτ στην Ουκρανία από Ρωσικούς μαζικούς βομβαρδισμούς σε ενεργειακές υποδομές

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Μπλακ άουτ στην Ουκρανία από Ρωσικούς μαζικούς βομβαρδισμούς σε ενεργειακές υποδομές

Οι Ουκρανοί περίμεναν από καιρό μια μεγάλη ρωσική πυραυλική επίθεση, καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν εντείνει τις επιθέσεις με drones μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας.

Χωρίς ρεύμα βρίσκεται σχεδόν ολόκληρη η Ουκρανία μετά τους μαζικούς βομβαρδισμούς από τη ρωσική αεροπορία σε ενεργειακές υποδομές 15 περιοχών της χώρας, όπως ανακοίνωσε το Κίεβο.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Ντένις Σμιχάλ, στους ρωσικούς βομβαρδισμούς πήραν μέρος 11 στρατηγικά βομβαρδιστικά TU-95 που έπληξαν με πυραύλους τις σημαντικότερες ενεργειακές υποδομές της χώρας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άμαχοι.

«Σήμερα, 15 περιοχές έχουν πληγεί από μια μαζική ρωσική επίθεση. Ο εχθρός χρησιμοποίησε διάφορους τύπους όπλων: drones, πυραύλους κρουζ και υπερηχητικούς Kinzhal. Υπάρχουν νεκροί και τραυματίες», ανέφερε ο Σμιχάλ στο Telegram.

Ο ήχος των εκρήξεων συγκλόνιζε από νωρίς το πρωί το κέντρο του Κιέβου, καθώς ο ουκρανικός στρατός προειδοποιούσε τους κατοίκους για μαζική επίθεση από ρωσικούς πυραύλους και drones. Έως και 10 drones καταστράφηκαν κατά την προσέγγισή τους στο Κίεβο, ανέφερε στο Telegram ο Σέρχιλ Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο ​​επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν διακοπές ρεύματος σε ορισμένες περιοχές της πρωτεύουσας.

Οι δήμαρχοι του Χάρκοβο και του Λούτσκ στη δυτική Ουκρανία, αναφέρουν επίσης στα κοινωνικά δίκτυα για μαζικές επιθέσεις σε τοπικές υποδομές, βιομηχανικές εγκαταστάσεις και κτίρια κατοικιών.

Αντίδραση της ΕΕ

Οι τελευταίες «βάρβαρες επιθέσεις» της Ρωσίας απλώς «ενισχύουν την αποφασιστικότητα της ΕΕ να συνεχίσει και να εντείνει την υποστήριξή της προς την Ουκρανία», δήλωσε εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Οι επιθέσεις κατά αμάχων και πολιτικών στόχων είναι εγκλήματα πολέμου και, ενδεχομένως, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας: όλοι οι διοικητές, οι δράστες και οι συνεργοί αυτών των φρικαλεοτήτων θα λογοδοτήσουν», προειδοποίησε ο εκπρόσωπος.

Αναμενόμενη επίθεση

Οι Ουκρανοί περίμεναν από καιρό μια μεγάλη ρωσική πυραυλική επίθεση, καθώς οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν εντείνει τις επιθέσεις με drones μεγάλου βεληνεκούς κατά της Ρωσίας. «Ο στόχος τους να καταστρέψουν τις υποδομές της ενέργειας θα κοστίσει ακριβά στους Ρώσους: στην υποδομή τους», δήλωσε στο Telegram ο Άντριι Γιέρμακ, ο επικεφαλής του προσωπικού του Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απειλώντας με αντίποινα κατά της Ρωσίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments