Οδηγός

e-ΕΦΚΑ: Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Σεπτεμβρίου

e-ΕΦΚΑ: Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Σεπτεμβρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//e-ΕΦΚΑ: Πότε θα πληρωθούν οι συντάξεις Σεπτεμβρίου

Ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων του μηνός Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ.Όπως επισημαίνει, οι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών.

Συγκεκριμένα:

  • Την 27η/8/2024,ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).
  • Την 29η/8/2024,ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών [ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΛΟΙΠΩΝ ΕΝΤΑΣΣΟΜΕΝΩΝ (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ] και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του ΔΗΜΟΣΙΟΥ.

Συντάξεις: Επτά αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ από το φθινόπωρο

Την ανακοίνωση επτά σημαντικών αλλαγών στις συντάξεις και την ασφάλιση, μέσω των επερχόμενων μεταρρυθμίσεων, ανακοίνωσε ο εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς. Τι αλλάζει από το 2025 για συνταξιούχους και ασφαλισμένους.

«Η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η αναπροσαρμογή των συντάξεων αποτελούν κεντρικά σημεία του νέου νομοσχεδίου. Η ανάγκη για ενίσχυση των χαμηλότερων συντάξεων είναι προφανής, όπως και η απαίτηση για ένα δικαιότερο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων».

Οι αλλαγές που αναμένονται, είναι οι εξής:

  • Το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση αναμένεται να αυξηθεί, επηρεάζοντας κυρίως τους νέους ασφαλισμένους, αλλά και τους εργαζόμενους που πλησιάζουν στη σύνταξη.
  • Θα πραγματοποιηθεί νέα αναπροσαρμογή στις συντάξεις, με στόχο την αντιμετώπιση των αδικιών που έχουν δημιουργηθεί από προηγούμενες περικοπές.
  • Ορισμένες κατηγορίες ασφαλισμένων, όπως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι, θα κληθούν να πληρώσουν υψηλότερες εισφορές.
  • Προβλέπονται επιπλέον μέτρα για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, ώστε να αυξηθεί το διαθέσιμο εισόδημά τους.
  • Εισάγεται νέο σύστημα υπολογισμού, το οποίο θα λαμβάνει υπόψη περισσότερα έτη εργασίας και θα είναι πιο ανταποδοτικό, σύμφωνα με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί.
  • Με το νέο πλαίσιο, καταργούνται οι πρόωρες συντάξεις, με εξαίρεση ορισμένες ειδικές κατηγορίες ασφαλισμένων.
  • Προωθούνται προγράμματα που θα ενθαρρύνουν τους συνταξιούχους να παραμείνουν ενεργοί στην αγορά εργασίας, με κίνητρα και φορολογικές ελαφρύνσεις.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments