Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Προειδοποιητικές βολές μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών

ΠΑΣΟΚ: Προειδοποιητικές βολές μεταξύ των υποψηφίων αρχηγών

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Προμηνύονται υψηλοί τόνοι ανάμεσα στους υποψήφιους.

Οι υποψήφιοι Πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ προετοιμάζουν το έδαφος για τις εξελίξεις του φθινοπώρου, με τον Χάρη Δούκα να εκφράζει τη διαφωνία του με όσους τον κατηγορούν ότι υπονομεύει την ενότητα του κόμματος.

«Πολλοί λένε: “Η ενότητα πάνω απ’ όλα”. Φυσικά και η ενότητα είναι σημαντική. Όμως, αγαπητοί φίλοι, η ενότητα δεν σημαίνει σιωπή ή ησυχία. Το ΠΑΣΟΚ πάντα είχε φωνές, απόψεις και σημαντικές πολιτικές συγκρούσεις. Μέσα από αυτές τις συγκρούσεις, γινόταν πιο ισχυρό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, προϊδεάζοντας για τις επερχόμενες εξελίξεις. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο κ. Δούκας θα προσπαθήσει να ανεβάσει τους τόνους στην αντιπαράθεσή του με τον Νίκο Ανδρουλάκη, τον οποίο θεωρεί τον κύριο αντίπαλό του για τον δεύτερο γύρο.

Ταυτόχρονα, η Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τρόπο έμμεσο αλλά σαφή, κατηγόρησε τόσο τον κ. Δούκα όσο και τον Ν. Ανδρουλάκη ότι δεν είναι κατάλληλοι για τη θέση του πρωθυπουργού. «Το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται απλώς έναν κομματικό αρχηγό, αλλά έναν κυβερνητικό ηγέτη που να μπορεί να συγκριθεί, να αναμετρηθεί, να νικήσει και να αντικαταστήσει τον Πρωθυπουργό στο τιμόνι της χώρας», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξής της, προσθέτοντας ότι «άλλοι επιθυμούν ένα μοντέλο νέου ΣΥΡΙΖΑ με νέες συνιστώσες. Προσωπικά, το απορρίπτω εντελώς».

Η Νάντια Γιαννακοπούλου, από τη μεριά της, κατηγόρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη, υποστηρίζοντας ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν «άκουγε» τους βουλευτές του και, κατά συνέπεια, τη βάση του κόμματος. «Έλειψε η σύνθεση απόψεων και η αμφίδρομη σχέση του ΠΑΣΟΚ με τα όργανά του και τους ανθρώπους του σε όλη τη χώρα. Αυτό ακριβώς εκφράζει η υποψηφιότητά μου: το πώς θα φέρουμε το ΠΑΣΟΚ πιο κοντά στην κοινωνία, πώς θα μπορέσουμε να το εκφράσουμε μέσα από θεσμικές και δημοκρατικές διαδικασίες και πώς θα δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο και ανοιχτό κόμμα που να αντανακλά τις ανάγκες και τις ανησυχίες της κοινωνίας», δήλωσε.

Ταυτόχρονα, ο Νίκος Ανδρουλάκης αντέτεινε σφοδρές επικρίσεις σε όσους τον αμφισβήτησαν. «Αν νομίζουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη με τυχοδιώκτες, κάνουν λάθος. Κάποιος μπορεί να πει: “Ωραία, τα λες, αλλά δεν πρέπει να νικήσουμε τη Νέα Δημοκρατία;” Απαντώ: Θα την νικήσουμε όπως το κάναμε ήδη στην Κρήτη. Δεν επέστρεψαν στην Κρήτη οι παλιοί υπουργοί που μας “πούλησαν”. Ο λαός επέστρεψε. Η αυτοδιοίκηση και τα επιμελητήρια επέστρεψαν», τόνισε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments