Πολιτική

Ποια οικονομικά μέτρα θα περιλαμβάνει το «καλάθι» της ΔΕΘ

Ποια οικονομικά μέτρα θα περιλαμβάνει το «καλάθι» της ΔΕΘ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ποια οικονομικά μέτρα θα περιλαμβάνει το «καλάθι» της ΔΕΘ

Η κυβέρνηση αναμένεται να εξαγγείλει μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας και δη μια αύξηση στο επίδομα τέκνων και στέγασης.

Αντίστροφα μετρά το κυβερνητικό επιτελείο για την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ το πρώτο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου, όπου στην καθιερωμένη ομιλία του ο πρωθυπουργός θα προβεί σε μια σειρά εξαγγελιών.

Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, στο Μαξίμου κρατούν χαμηλά τον πήχη αναφορικά με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, μιας και τα δημοσιονομικά δεν επιτρέπουν την παραμικρή παρέκκλιση.

Οικογένεια, στέγαση και επιδόματα

Κατ’ αρχάς, η κυβέρνηση αναμένεται να εξαγγείλει μέτρα για τη στήριξη της οικογένειας και δη μια αύξηση στο επίδομα τέκνων και στέγασης.

Παράλληλα, αναμένεται να αυξηθεί και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και αναδιαμόρφωση στο πώς καταβάλλεται το επίδομα ανεργίας. Οι πληροφορίες λένε ότι το μεγαλύτερο ποσό θα καταβάλλεται τους πρώτους μήνες ενώ όσο περνάει το διάστημα το επίδομα θα μειώνεται ως κίνητρο για να επανέλθει στην αγορά εργασίας.

Σχετικά με το φλέγον θέμα της στέγασης, προβλέπεται να αυξηθεί το ποσό που δίνεται στους δικαιούχους στο πρόγραμμα «ανακαινίζω – νοικιάζω».

Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να δίνονται περισσότερα χρήματα σε κάποιον που ανακαινίζει ένα κλειστό διαμέρισμα προκειμένου να διατεθεί ξανά στην αγορά για ενοικίαση, ενώ θα υπάρχουν αντικίνητρα για το Airbnb μέσω της φορολογίας. Σκοπός είναι να μειωθεί μέσω της μακροχρόνιας μίσθωσης και να αυξηθεί για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις.

Στο τραπέζι είναι να δημιουργηθεί επίσης ένα νέο πρόγραμμα «Στέγη 2» το οποίο θα περιλαμβάνει περισσότερους δικαιούχους με βάση ηλικιακά και εισοδηματικά κριτήρια.

Υπερ – τουρισμός και αυξήσεις στις συντάξεις

Επίσης, εξετάζονται και μέτρα για τον υπερ-τουρισμό και δεν αποκλείεται να μπει φόρος στις κρουαζιέρες, χωρίς όμως να πληγεί η «ατμομηχανή» της ελληνικής οικονομίας.

Τέλος, στην κυβέρνηση σχεδιάζουν αύξηση των συντάξεων, της τάξεως 2 έως 2,5% καθώς και μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κατά 0,5%

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments