Πολιτική

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει εκτάκτως αύριο η Κοινοβουλευτική Ομάδα

Πηγή Φωτογραφίας: [366396] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Σημειώνεται πως επιστρέφει εκτάκτως από Χανιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης για να συγκαλέσει την ΚΟ.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς συνεδριάζει αύριο στις 6 το απόγευμα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται πως επιστρέφει εκτάκτως από Χανιά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης για να συγκαλέσει την ΚΟ.

Σημειωτέον ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν συνεδριάσει για τελευταία φορά πριν τη θερινή ανάπαυλα της Βουλής, την ημέρα της διαγραφής του Παύλου Πολάκη.

Η ανάρτηση Κασσελάκη – «Να πέσουν οι τόνοι», η απάντηση για το bullying στη Νοτοπούλου

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ανάρτηση, στην οποία ζήτησε να πέσουν οι τόνοι από όλους, ενώ καταδίκασε το bullying στη Νοτοπούλου, το οποίο έφερε στην επιφάνεια μέσω ανάρτησής της η βουλευτής του κόμματος, κάνοντας λόγο για διαδικτυακές επιθέσεις σε βάρος της λόγω του προβλήματος υγείας που αντιμετωπίζει.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε ειδικότερα:

«Μετά από μια προγραμματισμένη Πολιτική Γραμματεία, στην οποία παρουσιάστηκαν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία και σχέδιο εξορθολογισμού από την διοίκηση των κομματικών ΜΜΕ, ο δημόσιος διάλογος για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει νοσηρός.

Προφανώς πρέπει να αλλάξουν πάρα πολλά στο κόμμα. Και η Επιτροπή Καταστατικού που συγκροτήθηκε ήδη μελετά πολλές πολύ δημιουργικές προτάσεις που έχουν στείλει τα μέλη μας.

Παροτρύνω όλες και όλους να κατευνάσουν τους τόνους και να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στην διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους.

Και συγχρόνως, καταδικάζω οποιοδήποτε bullying διαδικτυακά ή δια ζώσης, στην τηλεόραση ή στην Βουλή, στο γήπεδο ή στο σπίτι.

Δεν νοείται να στοχοποιούνται συμπολίτες μας για αναπηρία, για τη φυσική εμφάνισή τους, για τον προσανατολισμό τους, για την καταγωγή τους κοκ.

Όσοι παραβιάζουν αυτές τις αξίες, που τις κρατώ ακράδαντα μέσα μου, δεν με εκπροσωπούν».

ΣΥΡΙΖΑ: Κομβική η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής – Ο πρώτος «μεγάλος σταθμός» για Κασσελάκη

Σημειώνεται ότι η φάση εσωστρέφειας στο κόμμα εντείνεται, με όλα τα βλέμματα να στρέφονται στην Κεντρική Επιτροπή στις αρχές Σεπτεμβρίου, την ώρα που κορυφαία στελέχη να βρίσκονται απέναντι από τον πρόεδρο, θέτοντας ευθέως θέμα ηγεσίας.

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης μιλά για οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ, κρατώντας αποστάσεις από την περίοδο Τσίπρα και προτάσσει το πρόγραμμα του κόμματος. Την ίδια ώρα συνεχίζεται η προσωπική διαμάχη του Παύλου Πολάκη με την Αθηνά Λινού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ από έναν ιδιαίτερα πυκνό σε ζυμώσεις και συζητήσεις πολιτικό χρόνο δύο εβδομάδων, έως και την ολοκλήρωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στις 7 Σεπτεμβρίου, φαίνεται να κρίνεται το μέλλον του κόμματος.

Η Κεντρική Επιτροπή ενδέχεται να αποτελέσει και το βασικό πεδίο εσωκομματικής σύγκρουσης, καθώς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εάν περάσει αυτό τον εσωκομματικό «κάβο», θα καταφέρει να φτάσει και να κερδίσει τον επόμενο κρίσιμο σταθμό για το κόμμα και την ηγεσία του, αυτόν του καταστατικού συνεδρίου, όπου επιδίωξή του είναι να προωθήσει μεγάλες αλλαγές στη δομή και λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντικαταστάτης Ηλιόπουλου

Βασική εξέλιξη που αναμένεται εντός της πρώτων ημερών της εβδομαδας, είναι το πρόσωπο που θα καταλάβει την κοινοβουλευτική έδρα από την οποία παραιτήθηκε ο Όθων Ηλιόπουλος.

Πάντως η Πόπη Τσαπανίδου, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, θα δεχθεί τηλεφώνημα από τον πρόεδρο της Βουλής, πιθανώς την Τρίτη, προκειμένου να ορκιστεί την επομένη και να καταλάβει την έδρα.

Η εικόνα που διαμορφώνεται, από τις πληροφορίες που υπάρχουν, είναι ότι η πρώην εκπρόσωπος Τύπου και άμεση συνεργάτις του Αλέξη Τσίπρα κατά τους μηνες που προηγήθηκαν των εθνικών εκλογών του 2023, θα αποδεχτεί και θα αντικαταστήσει τον Οθωνα Ηλιόπουλο εντός κοινοβουλίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments