Πολιτική

Το σχέδιο Πολάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Το σχέδιο Πολάκη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ο βουλευτής Χανίων κινείται μεθοδικά για την αρχηγία στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, επιχείρησε να αιφνιδιάσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Στέφανο Κασσελάκη, καθώς και τα κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου, θέτοντας ανοιχτά θέμα ηγεσίας κατά την πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις θερινές διακοπές.

Στον απόηχο των σημερινών εξελίξεων και με στόχο να καθοδηγήσει τις εσωκομματικές εξελίξεις και να επιταχύνει τις αποφάσεις σχετικά με τη φυσιογνωμία και τη λειτουργία του κόμματος, ο Πολάκης υιοθέτησε μια «αντάρτικη» προσέγγιση, δείχνοντας αποφασισμένος να μην υποχωρήσει, κάτι που ικανοποιεί τους χιλιάδες υποστηρικτές του, συμπεριλαμβανομένων και επώνυμων κομματικών στελεχών, που τον καλούσαν τον τελευταίο μήνα να αναλάβει πρωτοβουλίες. Με ζητούμενο τις «μεγάλες αλλαγές» στο κόμμα και την αντιπολιτευτική του στρατηγική, ο Πολάκης άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και πιθανότατα ξεκίνησε τη νέα κούρσα διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην εσωκομματική αυτή αναμέτρηση, η οποία φαίνεται να έχει κινητοποιήσει πολλούς διεκδικητές.

Αφήνοντας άφωνους τους συμμετέχοντες στην πρόσφατη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας στο τέλος της εβδομάδας, ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος πρόσφατα διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., έθεσε ξαφνικά ζήτημα ηγεσίας. Περιέγραψε τον Στέφανο Κασσελάκη ως ανίκανο να προσφέρει ικανοποιητική αντιπολιτευτική δράση και συγκροτημένο προγραμματικό λόγο, ικανό να οδηγήσει ακόμη και στην πτώση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον πρόεδρο του κόμματος για την κυριαρχία της παραπολιτικής στην ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τονίζοντας την ανάγκη για «σημαντικές αλλαγές» στην πολιτική παρουσία του κόμματος, με την επιστροφή των στελεχών του από τις διακοπές. Μετά από αυτές τις δηλώσεις, και με όλους τους παρόντες να είναι «παγωμένοι», ο Πολάκης δήλωσε ότι θα είναι χρήσιμος στην ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης απέφυγε αρχικά να απαντήσει στις προκλήσεις του πρώην υποστηρικτή του, δείχνοντας αμηχανία και αιφνιδιασμό από τις εξελίξεις.

Εξίσου έκπληκτα, αλλά πιο συντονισμένα, ήταν τα μέλη της ομάδας «87», καθώς τα κομματικά μέσα ενημέρωσης αποδείχθηκαν απλώς πρόσχημα για τη σύγκληση της Επιτροπής και όχι σπίθα για την ανάφλεξη του εμφυλίου πολέμου στο τσεπάκι της αντιπολίτευσης

Τα κορυφαία στελέχη της μειοψηφίας, που έχουν άμεση σύνδεση με τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα, φαίνεται ότι δεν αιφνιδιάστηκαν από την αμφισβήτηση των ηγετικών ικανοτήτων του Στέφανου Κασσελάκη από τον Παύλο Πολάκη. Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων είχε ήδη δείξει σημάδια πολιτικής αυτονόμησης πριν από την εκδήλωση της μετωπικής σύγκρουσής του με τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.

Για τους πιο έμπειρους παρατηρητές του εσωκομματικού σκηνικού, η εκλογική επίδοση των ευρωεκλογών αποτέλεσε σημείο καμπής στη σχέση μεταξύ του σημερινού προεδρεύοντος του ΣΥΡΙΖΑ και ενός εκ των δύο ανθρώπων που τον εισήγαγαν στο κόμμα, όπως είχε δηλώσει ο κ. Κασσελάκης για τον Παύλο Πολάκη. Ο βουλευτής Χανίων είχε επιρρίψει σημαντικό μερίδιο ευθυνών στον κύριο ένοικο της Κουμουνδούρου σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση.

Ακολούθησαν η σεξιστική επίθεση του Πολάκη κατά της Μαρίας Συρεγγέλα, οι συχνές απουσίες του από κομματικές συνεδριάσεις και το επεισόδιο στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, όπου η αυθόρμητη αντίδραση της Αθηνάς Λινού και της συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη να ξεσπάσουν σε κλάματα οδήγησε τον κ. Πολάκη εκτός της Κ.Ο. του κόμματος.

Από τότε, η ψυχική απόσταση μεταξύ του σημερινού προεδρεύοντος και του ανεξάρτητου βουλευτή φαινόταν αγεφύρωτη, ενώ ο Παύλος Πολάκης λάμβανε πρωτοφανή στήριξη από μεσαία στελέχη, μέλη και ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., οι οποίοι εξέφραζαν την οργή τους κατά του προεδρεύοντος για την αποπομπή του. Σε αυτόν τον καταιγισμό διαδικτυακών σχολίων, που δεν πέρασε απαρατήρητος από την Κουμουνδούρου, πλήθος μελών της κομματικής βάσης καλούσαν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος ή ακόμη και να προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος.

Πλέον, ο βουλευτής Χανίων περιμένει την καταλληλότερη στιγμή για να εκφράσει ανοιχτά τις αρχηγικές φιλοδοξίες του για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments