Ελλάδα

Αυτός είναι ο χειριστής στο λούνα παρκ: Μου είπε η μαμά του: Πιο σιγά!πήγα να χαμηλώσω και τον είδα στον αέρα

Αυτός είναι ο χειριστής στο λούνα παρκ: Μου είπε η μαμά του: Πιο σιγά!πήγα να χαμηλώσω και τον είδα στον αέρα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Αυτός είναι ο χειριστής στο λούνα παρκ:«Μου είπε η μαμά του: Πιο σιγά!πήγα να χαμηλώσω και τον είδα στον αέρα

Ο χειριστής του «θανατηφόρου παιχνιδιού» στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου ο 19χρονος νέος έχασε τη ζωή του, αναφέρθηκε στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τη μοιραία νύχτα της 19ης Αυγούστου

Ο χειριστής του «θανατηφόρου παιχνιδιού» στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής, όπου ο 19χρονος νέος έχασε τη ζωή του, αναφέρθηκε στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τη μοιραία νύχτα της 19ης Αυγούστου.

Στις δηλώσεις του, τόνισε πως δεν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ τη στιγμή του συμβάντος, προσθέτοντας ότι η εμπειρία αυτή τον συγκλόνισε βαθιά, καθώς ήταν η πρώτη φορά στη ζωή του που βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα τόσο δραματικό και απρόβλεπτο γεγονός. Ο φόβος και η αναστάτωση που ένιωσε ήταν έντονοι, καθώς η τραγωδία αυτή ξεπερνούσε κάθε προηγούμενη εμπειρία του.

Τα όσα δήλωσε:

«Σοκαρίστηκα. Είναι πολύ δύσκολο πράγμα. Συλλυπητήρια στους γονείς του παιδιού. Φοβήθηκα, γιατί πρώτη φορά είδα κάτι τέτοιο στη ζωή μου… Νιώθω κι εγώ τύψεις. Άδικα έφυγε το παιδί από τη ζωή. Δεν φταίω εγώ, αλλά και πάλι συλλυπητήρια στους γονείς» είπε ο χειριστής μιλώντας στο Mega.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι κατά τη διάρκεια του τραγικού συμβάντος δεν βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

«Πήγα απλά να βγάλω μεροκάματο, για να μεγαλώσω το παιδί μου. Είχε κάποια μπλε και κίτρινα καρεκλάκια, δούλευαν μόνο τα ροζ κι εκείνη την ημέρα τα παιδιά έκατσαν στα μπλε. Αυτός μου είχε πει να βάζω άτομα μόνο στα ροζ, γι’ αυτό άλλαξα στα παιδιά καρεκλάκια. Η ταχύτητα ήταν κανονική. Μου είχαν πει από 50 έως 60 το πολύ. Την ώρα που είπε η μαμά του ‘πιο σιγά’ πήγα να το χαμηλώσω και είδα το παιδί στον αέρα», είπε.

«Είχα πάθει σοκ. Τρόμαξα εκείνη την ώρα, μου είπαν να φύγω γιατί θα με λιντσάρουν. Μου το είπε το παιδί που δουλεύει χρόνια μαζί του (σ.σ. συνεργάτης του ιδιοκτήτη). Έφυγα πίσω από το πάρκο, ήπια νερό, ηρέμησα. Ξαναγύρισα και είπαν να φύγω σπίτι να μη με δει κανείς. Πήγα σπίτι και εκείνη την ώρα μου είπαν να μαζέψω τα ρούχα μου και να με φέρουν στο Κιλκίς και να κρυφτώ για 48 ώρες».

Όπως συμπλήρωσε ο 21χρονος χειριστής, δεν γνώριζε σε τι κατάσταση ήταν τα μηχανήματα: «Αν τα είχα προσέξει, δεν θα ανέβαινα καθόλου στα μηχανήματα. Δεν γνώριζα τίποτα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Το Λούνα Παρκ δεν διέθετε τα απαραίτητα πιστοποιητικά

Αντί να προσκομίσει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις ασφάλειας, το λούνα παρκ επέλεξε να καταθέσει στις αρμόδιες αρχές απλές υπεύθυνες δηλώσεις, προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα για τη νομιμότητα της λειτουργίας του. Τη Δευτέρα το πρωί, ο πατέρας του αδικοχαμένου Γιάννη, συνοδευόμενος από τους δικηγόρους της οικογένειας, προσήλθε στο δικαστικό μέγαρο Πολυγύρου στη Χαλκιδική. Κατά την επίσκεψή τους, προσκόμισαν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το λούνα παρκ λειτουργούσε παρανόμως κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς, βασιζόμενο σε υπεύθυνες δηλώσεις αντί των απαραίτητων πιστοποιήσεων ασφαλείας, όπως απαιτεί ο νόμος.

Συγκεκριμένα, τα έγγραφα περιλαμβάνουν πέντε υπεύθυνες δηλώσεις, οι οποίες δημοσιεύθηκαν από το protothema.gr. Οι δηλώσεις αυτές απευθύνονται στον Δήμο Κασσάνδρας και φέρουν την υπογραφή ενός μηχανολόγου μηχανικού. Μεταξύ άλλων, οι δηλώσεις αφορούν στις συνθήκες ασφαλείας των εγκαταστάσεων του λούνα παρκ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, ημερομηνίας 3 Μαΐου 2024, ο μηχανικός δηλώνει ότι πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση της σωστής ανέγερσης της βάσης των μεταλλικών κατασκευών, καθώς και οπτικός έλεγχος του μηχανολογικού εξοπλισμού, των υδραυλικών συστημάτων και της κατάλληλης γείωσης. Επιπλέον, αναφέρεται ότι το συγκρότημα πληροί όλους τους τεχνικούς και ασφαλιστικούς κανόνες και μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια για το κοινό, χωρίς κίνδυνο από ηλεκτρολογική άποψη. Ωστόσο, το γεγονός ότι στηρίχθηκε σε υπεύθυνες δηλώσεις αντί για επίσημες πιστοποιήσεις, εγείρει ανησυχίες για την εγκυρότητα και την αξιοπιστία των ισχυρισμών αυτών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments