Διεθνή

Ουκρανία: “Ελέγχουμε 100 οικισμούς στο Κουρσκ – Έχουμε συλλάβει 594 στρατιώτες”, ισχυρίζεται το Κίεβο

Ουκρανία: “Ελέγχουμε 100 οικισμούς στο Κουρσκ – Έχουμε συλλάβει 594 στρατιώτες”, ισχυρίζεται το Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ουκρανία: "Ελέγχουμε 100 οικισμούς στο Κουρσκ - Έχουμε συλλάβει 594 στρατιώτες", ισχυρίζεται το Κίεβο

«Μέχρι σήμερα, έχουμε πάρει τον έλεγχο 1.294 τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους και 100 οικισμών», δήλωσε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας, Ολεσκάντρ Σίρσκιι, στη διάρκεια ενός φόρουμ στο Κίεβο

Η Ουκρανία ελέγχει 100 οικισμούς και έκταση 1.294 τ.χ. στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, όπου από την αρχή της επίθεσής της, έχει συλλάβει 594 στρατιώτες του εχθρού, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

«Μέχρι σήμερα, έχουμε πάρει τον έλεγχο 1.294 τετραγωνικών χιλιομέτρων εδάφους και 100 οικισμών», δήλωσε ο Ολεσκάντρ Σίρσκιι στη διάρκεια ενός φόρουμ στο Κίεβο. «Πεντακόσια ενενήντα τέσσερα μέλη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων έχουν αιχμαλωτισθεί στη ζώνη αυτή», πρόσθεσε.

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι αρνείται πως η επιχείρηση στο Κουρσκ εκτροχίασε ενδεχόμενες συνομιλίες για την ενέργεια

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι διέψευσε πληροφορία των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με την οποία η επιδρομή της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ εκτροχίασε συνομιλίες στο Κατάρ που είχαν στόχο να σταματήσουν οι ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές.

Η Washington Post είχε αναφέρει νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η Ουκρανία και η Ρωσία ήταν έτοιμες να στείλουν αυτό το μήνα αντιπροσωπείες στο Κατάρ για να διαπραγματευθούν μια συμφωνία ορόσημο με στόχο να σταματήσουν τα πλήγματα σε ενεργειακές υποδομές και στις δύο εμπόλεμες πλευρές.

Εισβολή στο Μπέλγκοροντ φέρονται πως επιχειρούν οι Ουκρανοί

Την ίδια ώρα έντονη κινητικότητα παρατηρείται από το πρωί της Τρίτης γύρω από το Μπέλγκοροντ στα νότια σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, με ρωσικά κανάλια στο Telegram να επικαλούνται τις διασυνδέσεις τους με τις υπηρεσίες ασφαλείας και να αναφέρουν πως οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν εισβολή, έχοντας ήδη πραγματοποιήσει επίθεση στον εκεί συνοριακό σταθμό.

Το Μπέλγκοροντ συνορεύει με την περιοχή του Κουρσκ, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα έχουν καταλάβει ρωσικό έδαφος μετά την ξαφνική εισβολή που πραγματοποίησαν στις 6 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το Reuters, το κανάλι Mash ανέφερε ότι περίπου 500 Ουκρανοί στρατιώτες επιτέθηκαν σε δύο ρωσικά σημεία ελέγχου στη Νεχοτέγιεβκα και στο Σεμπεκίνο, στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

Το Mash σημείωσε ότι έως και 200 Ουκρανοί στρατιώτες με οχήματα πεζικού είχαν προσπαθήσει να διασχίσουν τα σύνορα στη Νεχοτέγιεβκα και δέχθηκαν πυρά από το ρωσικό πυροβολικό, ενώ πρόσθεσε ότι περίπου 300 Ουκρανοί είχαν επιτεθεί στο άλλο σημείο ελέγχου, στο Σεμπεκίνο.

Δεν υπήρξε επίσημη επιβεβαίωση των αναφορών και το SHOT, ένα άλλο ειδησεογραφικό κανάλι του Telegram, ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις είχαν απωθηθεί από τη Νεχοτέγιεβκα, μέσα στα δάση της περιοχής, αφού υπέστησαν απώλειες. Το SHOT τόνισε ότι δεν υπήρξαν συγκρούσεις στο Σεμπεκίνο.

Σε μήνυμά του στο Telegram, ο περιφερειακός κυβερνήτης του Μπέλγκοροντ, Βιάτσεσλαβ Γκλαντκόβ, δεν μίλησε για τις προαναφερόμενες μάχες στα σύνορα, ωστόσο δήλωσε πως «η κατάστασή μας εξακολουθεί να παραμένει δύσκολη». «Υπάρχουν πληροφορίες πως ο εχθρός προσπαθεί να διαπεράσει τα σύνορα στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ. Ο στρατός μας εκτελεί προσχεδιασμένη εργασία. Παρακαλώ παραμείνετε ψύχραιμοι και εμπιστευτείτε μόνο επίσημες πηγές πληροφοριών» πρόσθεσε ο Γκλαντκόβ.

Η Ουκρανία δεν μπορεί να σχεδίασε μόνη της την εισβολή στο Κουρσκ, λέει η Μόσχα

Ο διευθυντής της ρωσικής υπηρεσίας κατασκοπείας Σεργκέι Ναρίσκιν δήλωσε σήμερα πως η Μόσχα δεν πιστεύει ότι η Ουκρανία σχεδίασε μόνη της την εισβολή στη δυτική ρωσική περιφέρεια Κουρκ, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Η Ρωσία έχει πει, χωρίς να παράσχει αποδείξεις, πως οι Ηνωμένες Πολιτείες βοήθησαν το Κίεβο να εξαπολύσει την αιφνιδιαστική επίθεσή του στο ρωσικό έδαφος στις 6 Αυγούστου.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας Σεργκέι Ριαμπκόφ δήλωσε σήμερα ότι η ανάμιξη των Ηνωμένων Πολιτειών στη συνεχιζόμενη επιδρομή της Ουκρανίας στη δυτική ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ είναι «γεγονός», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Ριαμπκόφ δεν έδωσε στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του αυτό, όμως δήλωσε, χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες, ότι η απάντηση της Μόσχας μπορεί να είναι πολύ πιο σκληρή απ’ ό,τι προηγουμένως, μετέδωσε ένα άλλο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, το RIA. Ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει πως δεν γνώριζε εκ των προτέρων για την ουκρανική επιχείρηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments