Διεθνή

Ζελένσκι: Κενός και χωρίς νόημα ο διάλογος με τον Πούτιν

Ζελένσκι: Κενός και χωρίς νόημα ο διάλογος με τον Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ζελένσκι: Κενός και χωρίς νόημα ο διάλογος με τον Πούτιν

Η Ρωσία δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος μέσω της διπλωματίας

Ο ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες με τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν, θα είναι κενές, άνευ νοήματος.

«Ο κόσμος περιμένει από την Ουκρανία να παρουσιάσει ένα συμβιβαστικό σχέδιο για το πώς θα τερματισθεί ο πόλεμος αύριο», δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Κίεβο.

«Δεν είναι ότι δεν υπάρχουν συμβιβασμοί με τον Πούτιν, αλλά με τον Πούτιν ο διάλογος σήμερα είναι κενός, χωρίς νόημα, επειδή ο ίδιος δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος μέσω της διπλωματίας», είπε ο Ζελένσκι.

«Ο Πούτιν μπορεί να είναι πρόθυμος να συμμετάσχει σε διπλωματικές διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο Ζελένσκι και πρόσθεσε: «αλλά η προϋπόθεση που θέτει είναι το Κίεβο να αναγνωρίσει την κατάληψη του 30% του ουκρανικού εδάφους από τη Ρωσία. Δεν θα παίξουμε μαζί του».

Ο ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι η προέλαση των δυνάμεών του στη νότια ρωσική περιοχή του Κουρσκ έχει κάνει τους επικριτές του Κιέβου να σιωπήσουν. Η Ουκρανία παρουσίασε το δικό της σχέδιο για την ειρήνη σε σύνοδο κορυφής στην Ελβετία τον Ιούνιο. Το σχέδιο προβλέπει την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων απ’ όλες τις περιοχές της Ουκρανίας, συμπεριλαμβανομένης της χερσονήσου της Κριμαίας.

Η Ρωσία, επίσης, θα πρέπει να συμφωνήσει να καταβάλει αποζημιώσεις και η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της να λογοδοτήσει ενώπιον διεθνούς δικαστηρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments