People

Πάβελ Ντούροφ: Ο Ρώσος Έλον Μασκ με τα 100 βιολογικά παιδιά

Πάβελ Ντούροφ: Ο Ρώσος Έλον Μασκ με τα 100 βιολογικά παιδιά

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Με εκτιμώμενη περιουσία ύψους 9,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το Bloomberg ο ιδρυτής και επικεφαλής της Telegram.

Το όνομα Πάβελ Ντούροφ σημαίνει πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους όχι μόνο στη Ρωσία αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο. Παιδί – θαύμα του προγραμματισμού. Δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας. Τσιράκι του Κρεμλίνου. Ενθερμος υποστηρικτής της ελευθερίας του λόγου. Βιολογικός πατέρας τουλάχιστον 100 παιδιών. Οι ιδιότητες και οι τίτλοι που συνοδεύουν τον δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία είναι πολλοί.

Ο Ντούροφ, ο ιδρυτής της εφαρμογής Telegram που συνελήφθη στη Γαλλία το Σαββατοκύριακο, προβάλλει την εικόνα ενός μυστηριώδους, περιπλανώμενου σε όλο τον κόσμο άνδρα της τεχνολογίας με την ιδιοφυΐα του Μαρκ Ζούκενμπεργκ, τις παράξενες συνήθειες του Τζακ Ντόρσεϊ και την ελευθεριακή τάση του Έλον Μασκ – συν μια παρόμοια εμμονή με τον προναταλισμό και την πατρότητα των παιδιών. Ο Ντούροφ δήλωσε τον Ιούλιο ότι είχε γίνει πατέρας περισσότερων από 100 παιδιών χάρη στις δωρεές σπέρματος που έκανε τα τελευταία 15 χρόνια.

Η κράτηση του Durov στη Γαλλία συνδέεται με ένταλμα που αφορούσε διάφορες παραβιάσεις στις οποίες έχει υποπέσει η πλατφόρμα. Η Telegram απάντησε σε ανακοίνωσή της ότι «είναι παράλογο να ισχυρίζεται κανείς ότι μια πλατφόρμα ή ο ιδιοκτήτης της είναι υπεύθυνοι για την κατάχρηση της πλατφόρμας αυτής». Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι η Telegram τηρεί τους νόμους της ΕΕ και ότι ο Ντούροφ δεν είχε τίποτα να κρύψει.

Με εκτιμώμενη περιουσία ύψους 9,15 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με το Bloomberg και έχοντας στην κατοχή του μια σειρά από διαβατήρια και κατοικίες, ο Ντούροφ ζει εδώ και μια δεκαετία μια ζωή χωρίς σύνορα, ένα διαρκές ταξίδι προκειμένου να εξασφαλίσει την ελευθερία της επικοινωνίας από τα αδιάκριτα βλέμματα των κυβερνήσεων, δημοκρατικά εκλεγμένων ή μη.

Όμως, όπως σημειώνει το CNNbusiness, οι τελευταίες νομικές περιπέτειες του Ντούροφ εγείρουν ερωτήματα, τα οποία θέτουν την κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο του Telegram, η οποία διατηρεί τις επικοινωνίες μεταξύ των χρηστών ασφαλείς ακόμη και από τους υπαλλήλους της εταιρείας, αντιμέτωπη με τις ανησυχίες διαφόρων κυβερνήσεων αναφορικά την ασφάλεια και την εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον περιορισμό των big tech.

Πηγή:new money

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments