Πολιτική

Άδωνις για «έρευνα» Mega: Ψέμα ότι, δήθεν, το ΕΣΥ καταρρέει

Άδωνις για «έρευνα» Mega: Ψέμα ότι, δήθεν, το ΕΣΥ καταρρέει

Πηγή Φωτογραφίας: [368715] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Να αφήσουμε την Υγεία έξω από πολιτικά συμφέροντα και σκοπιμότητες.

Στη διάψευση της «έρευνας» που παρουσίασε χθες το Mega Channel για το χρόνο αναμονής στο ΕΣΥ, προχωρά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Με ανάρτησή του, ο υπουργός Υγείας σημειώνει πως το χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του εν λόγω καναλιού «έπαιξε αυτή την «έρευνα» για να «αποδείξουν ότι το ΕΣΥ καταρρέει».

Ωστόσο, «το ΕΣΥ όπως και κάθε Δημόσιο Σύστημα Υγείας στον κόσμο άλλωστε, έχει προβλήματα. αλλά δεν καταρρέει. Στο βίντεο ως «αποδεικτικό» παρουσιάζεται η δήλωση μίας κυρίας ότι πήγε πριν από δύο εβδομάδες στα επείγοντα και την εξέτασαν μετά από 2 ώρες».

Ο Άδωνις παραπέμπει σε μελέτη για τους χρόνους αναμονής στα νοσοκομεία από το Ηνωμένο Βασίλειο (https://kingsfund.org.uk/insight-and-analysis/long-reads/whats-going-on-with-ae-waiting-times), η οποία δείχνει πως «το  2000 η Κυβέρνηση των Εργατικών είχε θέσει ως στόχο να επιτύχουν την «μέση αναμονή στα επείγοντα των 4 ωρών». Τώρα δυστυχώς έχουν αποτύχει και η μέση αναμονή είναι άνω των 5 ωρών. Ένα απλό παράδειγμα λαϊκισμού».

Ο υπουργός υπογραμμίζει πως «μπορεί να θέλουν κάποιοι να ρίξουν την Κυβέρνηση, Δημοκρατία έχουμε, αλλά την Υγεία και τα πραγματικά της προβλήματα πρέπει να τα αφήσουμε από έξω, διότι εδώ κρίνονται ζωές».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments