Πολιτική

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα ένα σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης

Ανδρουλάκης: Προτεραιότητα ένα σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ/EUROKINISSI)

Έκανε ειδική αναφορά στα προβλήματα των δομών υγείας

Στην Καστοριά περιοδεύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία, Νίκος Ανδρουλάκης. «Η Ελλάδα κινδυνεύει δημογραφικά και πρωτίστως όλοι οι ορεινοί δήμοι της χώρας. Έχουμε χρέος ως πολιτικό σύστημα να σχεδιάσουμε σε στέρεες βάσεις την περιφερειακή ανάπτυξη για να αντιμετωπίσουμε τον δημογραφικό κίνδυνο, που θα οδηγήσει τα χωριά μας στην ερήμωση» επισήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης φέρνοντας μια σειρά από παραδείγματα που δυσκολεύουν την καθημερινότητα των κατοίκων στην περιφέρεια.

«Τα έργα για τους υδάτινους πόρους, όπως το φράγμα Νεστορίου, δεν προχωρούν αν και αποτελούν κρίσιμο συντελεστή για τον πρωτογενή τομέα. Είναι αδιανόητες οι περσινές καταγγελίες του γειτονικού δήμου Άργους Ορεστικού. Πραγματοποίησαν μία πολύ μεγάλη επένδυση σε ενεργειακές κοινότητες και πρέπει να αποφέρει άμεσα αποτελέσματα για να έχουν χαμηλό κόστος οι περιφερειακοί δήμοι».

Προσέθεσε ότι είναι προτεραιότητα του ένα σχέδιο περιφερειακής ανάπτυξης, που θα αντιμετωπίζει την ξηρασία, που θα ρίχνει το κόστος παραγωγής με φθηνή ενέργεια, κατά προτεραιότητα όρους σύνδεσης σε συνεταιρισμούς, δήμους, μεταποιητές, κτηνοτρόφους και αγρότες. «Χαμηλό κόστος παραγωγής σημαίνει ότι τα παιδιά μένουν εδώ, αξιοποιούν τις περιουσίες τους και κάνουν οικογένειες» τόνισε.

Καταλήγοντας κ. Ανδρουλάκης έκανε ειδική αναφορά στα προβλήματα των δομών υγείας επισημαίνοντας την ανάγκη για ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας πανελλαδικά.

«Δεν μπορεί να έχουμε χαμηλοσυνταξιούχους που βρίσκονται στις λίστες αναμονής για χειρουργείο και κάποιους να τους λένε: πληρώστε για να πάτε στα απογευματινά. Όπου υπάρχουν αυτά, είναι ακόμη ένα μπάλωμα. Η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας πρέπει να γίνει με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης, γιατί χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν τη δυνατότητα που φαντάζονται ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Μητσοτάκης» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments