Πολιτική

Κεραμέως για επίδομα ανεργίας: Επεξεργαζόμαστε ένα πιο δίκαιο και πιο ανταποδοτικό σύστημα

Κεραμέως για επίδομα ανεργίας: Επεξεργαζόμαστε ένα πιο δίκαιο και πιο ανταποδοτικό σύστημα

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Κεραμέως για επίδομα ανεργίας: Επεξεργαζόμαστε ένα πιο δίκαιο και πιο ανταποδοτικό σύστημα

Από τον Σεπτέμβριο η πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε τουρισμό και εστίαση

Με στόχο τη δημιουργία κινήτρων για την εύρεση εργασίας θα εφαρμοστεί ένα πιο δίκαιο και ανταποδοτικό σύστημα επιδόματος ανεργίας, όπως προανήγγειλε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως μιλώντας στο Ρ/Σ των «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ».

Η κ. Κεραμέως μίλησε μεταξύ άλλων για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την ψηφιακή κάρτα εργασίας, η οποία εφαρμόστηκε για πρώτη φορά πριν από δύο χρόνια ξεκινώντας από τις τράπεζες, τα σούπερ μάρκετ και τις εταιρείες security και από φέτος το καλοκαίρι η υποχρεωτική εφαρμογή της επεκτάθηκε στη βιομηχανία και το λιανεμπόριο που αριθμεί περί τους 600.000 εργαζόμενους.

Επίσης, σύμφωνα με την ίδια, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η πιλοτική εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας και στους κλάδους του τουρισμού και της εστίασης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σχετικά με τη λειτουργία των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας η αρμόδια υπουργός δήλωσε ότι επήλθαν δύο πολύ σημαντικές αλλαγές, αφενός διευρύνοντας τη λίστα με τις μη αναστρέψιμες παθήσεις, ώστε να μη χρειάζεται επανεξέταση των ασθενών εκείνων που πάσχουν από αυτές και αφετέρου με την πρόσληψη 780 επιπλέον γιατρών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις υγειονομικές επιτροπές των ΚΕΠΑ.

Τέλος, ερωτηθείσα αναφορικά με τις καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου, σχετικά με επιθέσεις που δέχεται στο διαδίκτυο για ένα πρόβλημα με την ακοή της, σημείωσε ότι πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην τοξικότητα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments