Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλεπάλληλες οι εξελίξεις – Έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο.

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλεπάλληλες οι εξελίξεις – Έκτακτη συνεδρίαση της Κ.Ο.

Πηγή Φωτογραφίας: OMIΛIA ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ KAΣΣEΛAKH ΣTHN ΠΛATEIA AΓIOY TITOY KAI BOΛTA ΣTHN ΠOΛH TOY HPAKΛEIOY (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Καζάνι που βράζει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Συνεχείς είναι οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη, να συγκαλεί συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος την Τετάρτη. Δεν έχει γίνει γνωστό αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετέχει δια ζώσης ή διαδικτυακά στη συνεδρίαση.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, θα ανακοινωθεί στη Βουλή η παραίτηση του Όθωνα Ηλιόπουλου από το βουλευτικό αξίωμα. Την Παρασκευή αναμένεται να δώσει τον οριζόμενο από το Σύνταγμα όρκο, το πρόσωπο που θα καταλάβει τη βουλευτική έδρα, στη θέση του κ. Ηλιόπουλου.

Πρώτη επιλαχούσα του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία έως αυτή την ώρα αυτή δεν έχει δημοσίως δηλώσει κώλυμα ή άρνηση, για την ανάληψη της βουλευτικής ιδιότητας.

Νωρίτερα σήμερα, ο Στέφανος Κασσελάκης, σε ανάρτησή του, είχε δηλώσει πως παροτρύνει «όλες και όλους να κατευνάσουν τους τόνους και να μην τροφοδοτούν τα συστημικά ΜΜΕ, που βασίζονται στην διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα συμφέροντά τους», όπως είπε, στέλνοντας επί της ουσίας εκ νέου μήνυμα προς τους «διαφωνούντες».

Ο κ. Κασσελάκης επανέλαβε τη θέση του ότι «πρέπει να αλλάξουν πολλά στον ΣΥΡΙΖΑ», έκανε λόγο για έναν δημόσιο διάλογο που «έχει γίνει νοσηρός», ενώ καταδίκασε πρακτικές κατά τις οποίες «στοχοποιούνται συμπολίτες μας για αναπηρία, για τη φυσική εμφάνισή τους, για τον προσανατολισμό τους, για την καταγωγή τους», όπως έγραψε.

Νωρίτερα, σήμερα, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου -η οποία ανήκει στο λεγόμενο μπλοκ των «87» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης- είχε καταγγείλει λεκτικές επιθέσεις σε βάρος της από λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Επιπλέον, η κ. Νοτοπούλου υποστήριξε, μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό, για τους διαδικτυακούς λογαριασμούς που έχουν εξαπολύσει επιθέσεις σε βάρος της: «Είναι υποστηρικτές του Στέφανου Κασσελάκη, φυσικά. Και θεωρώ ότι κάθε πρόεδρος πρέπει να εμπνέει, να συσπειρώνει, να προστατεύει, να ενώνει απέναντι σε κάθε στοχοποίηση στελεχών, πόσω μάλλον όταν αυτή είναι χυδαία και σεξιστική».

Ταυτόχρονα, εξώδικο απέστειλε η Ολγα Γεροβασίλη, Δ’ σντιπρόεδρος της ΒτΕ και βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον στιχουργό Νίκο Μωραΐτη, με το οποίο τον καλεί να ανακαλέσει τις δυσφημιστικές σε βάρος της αναρτήσεις του στο Χ.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της κυρίας Γεροβασίλη, στο εξώδικό της θεωρεί ότι «οι αναρτήσεις του κου Μωραΐτη, επιχειρούν να την παρουσιάσουν ως δήθεν ανάλγητη πολιτικό και κακόπιστα να αντιδιαστείλουν την παρουσία της κατά τους εορτασμούς του Δεκαπενταύγουστου στην εκλογική της περιφέρεια, με την παρουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πεδίο της πυρκαγιάς στην Αττική και με την συμβολή των βουλευτών για τη διάσωση της “Αυγής”».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments