Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης αναβαθμίζει Νίκο Παππά και υποβαθμίζει Φάμελλο

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης αναβαθμίζει Νίκο Παππά και υποβαθμίζει Φάμελλο

Πηγή Φωτογραφίας: [363626] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΑΣΕΛΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο Κασσελάκης φέρεται να προωθεί την εσωκομματική υποβάθμιση του Σωκράτη Φάμελλου.

Σημαντικές αλλαγές στην ηγεσία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματίζει ο Στέφανος Κασσελάκης, με τις σχετικές αποφάσεις να ανακοινώνονται κατά τη διάρκεια της ΚΟ, η οποία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 18:00.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κασσελάκης αναμένεται να προτείνει τον Νίκο Παππά στη θέση του Σωκράτη Φάμελλου για την προεδρία της ΚΟ. Αλλαγές θα γίνουν και στους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους, με τον Γιώργο Γαβρήλο, τον Γιάννη Σαρακιώτη και τη Νίνα Κασσιμάτη να αναλαμβάνουν ρόλους. Παράλληλα, η Θεοδώρα Τζάκρη θα παραμείνει στη θέση της γραμματέα της ΚΟ.

Επιπλέον, ο Κασσελάκης προγραμματίζει να προτείνει τον Βασίλη Κόκκαλη ως Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και τη Γιώτα Πούλου ως συντονίστρια ΕΠΕΚΕ.

Ο Κασσελάκης τόνισε τη σημασία της ψυχραιμίας και της ανεκτικότητας στον δημόσιο διάλογο, αναφερόμενος στην πίεση που δέχεται από διαδικτυακές επιθέσεις. Υπογράμμισε ότι οι πολιτικοί κρίνονται σκληρά και συχνά άδικα, και κάλεσε τους συναδέλφους του να επικεντρωθούν στο έργο τους και να προτείνουν νόμους προς όφελος της κοινωνίας.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ανάγκη να διατηρηθεί η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάλεσε όλους να τηρήσουν τις αποφάσεις του κόμματος. Εξέφρασε τη δέσμευσή του να προχωρήσει με τις αξίες της Αριστεράς και να δημιουργήσει μια σύγχρονη προοδευτική κυβερνητική παράταξη.

Ο Κασσελάκης πρότεινε τον Νίκο Παππά για τη θέση του Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αναφέροντας την εμπειρία και τις γνώσεις του στον τομέα της οικονομίας. Επίσης, ευχαρίστησε τον Σωκράτη Φάμελλο για τη συνεργασία τους και επιβεβαίωσε τη συνέχιση της συνεργασίας του με τη Θεοδώρα Τζάκρη και τον Θάνο Μωραΐτη.

Τέλος, πρότεινε τους Γιώργο Γαβρήλο, Γιάννη Σαρακιώτη και Νίνα Κασσιμάτη για τις θέσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, καθώς και τον Βασίλη Κόκκαλη ως Αναπληρωτή Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και τη Γιώτα Πούλου ως συντονίστρια ΕΠΕΚΕ.

Όταν κάποιοι με χαρακτήριζαν ως αχυράνθρωπο του ενός ή του άλλου, σας διαβεβαίωσα ότι «δεν ανήκω σε ομάδες». Αυτό το έχω αποδείξει. Έχω ΜΙΑ ομάδα: τον ΣΥΡΙΖΑ και τον λαό του που ανησυχεί.

Είναι αλήθεια ότι δεν με φύτεψε κανείς, δεν εκπροσωπώ κανένα συμφέρον και είμαι εδώ για να παραμείνω.

Όπως έχω δηλώσει σε όλες τις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας, είναι απαράδεκτο να γίνονται διαρροές, ειδικά κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων. Αυτές οι διαρροές, είτε αφορούν κείμενα είτε δηλώσεις, είναι αντικαταστατικές και δεν γίνονται με καλές προθέσεις.

Επίσης, δεν είναι πολιτική θέση να καλείς δημόσια τον Πρόεδρο του κόμματος να παραιτηθεί, ενάντια στη βούληση των οργάνων και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας μπορεί να ακολουθεί τη διαδικασία της, αλλά είναι προφανές ότι στελέχη που εκφράζονται με αυτόν τον τρόπο επιλέγουν συνειδητά να απομακρυνθούν από το κόμμα. Ας αφήσουν τους υπόλοιπους να προχωρήσουμε μπροστά.

Είναι φυσικό να υπάρχουν εντάσεις και τριβές πριν από τις αλλαγές που θα φέρει το επικείμενο καταστατικό συνέδριο. Γιατί θα γίνουν μεγάλες αλλαγές.

Είμαι αποφασισμένος: το κόμμα θα απαλλαγεί από τάσεις και φράξιες και θα δώσει δύναμη και φωνή στη βάση του.

Με μια νέα δομή που θα ενισχύσει την οργανωτική του παρουσία στην κοινωνία των πολιτών, διευκολύνοντας έτσι την επανεκλογή σας περισσότερο από ποτέ. Θα έχετε στο πλευρό σας το πιο σύγχρονο κόμμα στην Ελλάδα και ίσως και στην Ευρώπη.

Η βάση με εξέλεξε πριν από 11 μήνες για τριετή θητεία. Η αμφισβήτηση της ηγεσίας μου ξεκίνησε από την πρώτη εβδομάδα. Εκδηλώθηκε με την άσκοπη διπλή διάσπαση, επανεμφανίστηκε στο συνέδριο του κόμματος και ακολούθησε μετά τις ευρωεκλογές με προτάσεις για συνεργασίες με άλλα κόμματα και ηγεσίες. Τώρα εκδηλώνεται με αφορμή τη βιωσιμότητα των κομματικών μέσων από εκείνους που γνωρίζουν ότι δεν ήταν βιώσιμα ούτε με διπλάσια χρηματοδότηση.

Συνδυασμένα με προσωπικές ατζέντες και σενάρια μομφής, τη στιγμή που προσπαθούμε να εξορθολογίσουμε και να ανανεώσουμε το κόμμα, την ώρα που έχουμε αποκαλύψει το εφιαλτικό αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όχι, δεν θα επιτρέψω ποτέ στον ΣΥΡΙΖΑ να διαλυθεί.

Δεν θα αφήσω ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να συμβιβαστεί.

Και δεν θα αφήσω ποτέ τον ΣΥΡΙΖΑ να μείνει πίσω.

Είμαι έτοιμος να αφιερώσω όλες μου τις δυνάμεις σε αυτή την προσπάθεια. Πανέτοιμος.

Καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες που επιθυμούν αξιοκρατία, μια σύγχρονη Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη και αξιοπρέπεια, να γίνουν μέλη του ΣΥΡΙΖΑ τώρα και να συστρατευθούν σε αυτή την πορεία, τον δύσκολο αλλά τίμιο δρόμο.

Είμαι πανέτοιμος – για όλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments