Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Ζυγίζουν δυνάμεις σε εκρηκτική ατμόσφαιρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ζυγίζουν δυνάμεις σε εκρηκτική ατμόσφαιρα

Πηγή Φωτογραφίας: [370617] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΥΓΗ" ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Παρέμβαση Κασσελάκη μέσω zoom.

Ενώ ο Στέφανος Κασσελάκης συγκαλεί εκτάκτως σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προκαλώντας πολλές απορίες σχετικά με το περιεχόμενο της συνεδρίασης, οι συζητήσεις μεταξύ των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικεντρώνονται στα σενάρια για πρόταση μομφής εναντίον του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συμμετάσχει στη συνεδρίαση μέσω zoom, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι η σύγκληση αυτή έχει στόχο να μειωθούν οι εντάσεις ενόψει των γαμήλιων εκδηλώσεων του Σαββατοκύριακου. Σε ανάρτησή του, μάλιστα, τόνισε την ανάγκη να «κατευναστούν οι τόνοι» και να μην τροφοδοτούνται τα συστημικά ΜΜΕ, τα οποία επιδιώκουν τη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ για τα δικά τους συμφέροντα.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώσει τις επόμενες κινήσεις του, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στη ΔΕΘ. Όσον αφορά την πρόταση μομφής, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι «87» δεν σκοπεύουν να προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια κατά του Στέφανου Κασσελάκη, καθώς συνειδητοποιούν ότι δεν διαθέτουν την πλειοψηφία στα όργανα, καθιστώντας μια τέτοια κίνηση άσκοπη.

Ο Παύλος Πολάκης αναμένεται να αναλάβει δράση, καθώς στην πρόσφατη συνέντευξή του τόνισε ότι θα πράξει το, κατά τη γνώμη του, σωστό. Χθες, η εκπρόσωπος Τύπου, Βούλα Κεχαγιά, δήλωσε ότι αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεχθεί προκλήσεις, θα απαντήσει αναλόγως. «Δεν επιθυμεί να ταλαιπωρήσει περαιτέρω τους υποστηρικτές και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ», ωστόσο, αν προκύψει θέμα αμφισβήτησης που θα αποκτήσει επίσημη μορφή στα κομματικά όργανα, η πρόσκληση θα είναι ευπρόσδεκτη και οι διαδικασίες θα κινηθούν, προαναγγέλλοντας νέες εσωκομματικές εκλογές.

Στο στρατόπεδο των «87» επικρατεί έντονος προβληματισμός σχετικά με την επόμενη κίνησή τους. Αν επιλέξουν να υπερψηφίσουν την πρόταση του βουλευτή Χανίων, θα σημαίνει ότι συντάσσονται μαζί του σε όλα τα επίπεδα, ενώ αν την καταψηφίσουν, θα χάσουν μια ευκαιρία να πλήξουν τον πρόεδρο του κόμματος. Παράλληλα, η Κουμουνδούρου φαίνεται να μην ανησυχεί για την πρόταση μομφής, καθώς οι συνεργάτες του προέδρου υποστηρίζουν ότι ακόμα και αν οι «87» ενωθούν γύρω από τον Παύλο Πολάκη, «τα νούμερα δεν βγαίνουν». Συγκεκριμένα, αναφέρουν ότι ακόμα και αν οι διαφωνούντες φτάσουν τους 100, μαζί με τους 10 που επίσημα στηρίζουν τον Πολάκη, θα είναι 110. «Για να περάσει μια τέτοια πρόταση στην Κεντρική Επιτροπή, απαιτούνται 151 ψήφοι, τις οποίες δεν διαθέτουν», σχολιάζουν στην Κουμουνδούρου.

Οι ίδιοι άνθρωποι παραδέχονται ότι ο βουλευτής Χανίων έχει μεγαλύτερη απήχηση εντός του κόμματος, η οποία όμως ταυτίζεται με αυτήν που στηρίζει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. «Έτσι, είναι πολύ δύσκολο αυτά τα στελέχη να επιλέξουν την πρόταση μομφής κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ».

Κεντρική φιγούρα σε αυτή τη διαδικασία είναι ο Νίκος Παππάς, ο οποίος έχει σημαντική επιρροή σε πολλά μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Εάν ο τομεάρχης Οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφασίσει να συνεργαστεί με τον Παύλο Πολάκη, τότε όλα είναι πιθανά.

Στις τελευταίες ημέρες, έχουν αρχίσει να ακούγονται ονόματα στελεχών που ενδέχεται να αντιταχθούν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αν οι εξελίξεις πάρουν διαφορετική κατεύθυνση. Αυτά τα ονόματα περιλαμβάνουν τον Σωκράτη Φάμελλο και τον Νίκο Φαραντούρη, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι έχει γίνει πρόταση και στον ευρωβουλευτή Κώστα Αρβανίτη.

Εν τω μεταξύ, η Πόπη Τσαπανίδου διαδέχθηκε τον Όθωνα Ηλιόπουλο στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, δηλώνοντας σχετικά πως “πριν από λίγο κλήθηκα επισήμως από το Προεδρείο της Βουλής, με βάση όσα προβλέπει το Σύνταγμα, η εκλογική διαδικασία και ο κανονισμός του Κοινοβουλίου, να αναπληρώσω, ως πρώτη επιλαχούσα στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, την έδρα που έμεινε κενή.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ έχει επικυρώσει ο Ελληνικός λαός σε δύο διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις, αναλαμβάνω την ύψιστη ευθύνη, να ανταποκριθώ σε όσα προστάζει το Σύνταγμα και η λαϊκή ετυμηγορία».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments