Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο κατηγορητήριο κατά του Τραμπ παρακάμπτει την απόφαση ασυλίας του από το Ανώτατο Δικαστήριο

ΗΠΑ: Νέο κατηγορητήριο κατά του Τραμπ παρακάμπτει την απόφαση ασυλίας του από το Ανώτατο Δικαστήριο

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Αναθεωρημένο κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, το οποίο κατατέθηκε στις εισαγγελικές αρχές, επιχειρεί να παρακάμψει την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου για την ασυλία του.

Οι εισαγγελικές αρχές έλαβαν χθες Τρίτη νέο κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ στην υπόθεση για την απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος το 2020, μετά την πρόσφατη ετυμηγορία του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ ότι οι πρώην πρόεδροι χαίρουν ασυλίας από ποινική δίωξη (φωτογραφία αρχείου, επάνω, από το Reuters).

Στο αναθεωρημένο κατηγορητήριο αφαιρέθηκε ο ισχυρισμός ότι ο Τραμπ επεδίωξε να πιέσει το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ στην προσπάθειά του ν’ ανατρέψει την εκλογική του ήττα.

Μ’ αυτόν τον τρόπο, επιχειρείται να διατηρηθεί το κατηγορητήριο καθώς το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως ο Τραμπ δεν θα μπορούσε να διωχθεί για την προαναφερθείσα συμπεριφορά, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Δημοσκοπική έκπληξη

Στο μεταξύ, φαίνεται να φθίνει μεταξύ των αμερικανών ψηφοφόρων η υπεροχή του Ντόναλντ Τραμπ έναντι της Κάμαλα Χάρις και σ’ ό,τι αφορά την οικονομία και την πάταξη της εγκληματικότητας, ένδειξη ότι η προεκλογική εκστρατεία της αντιπροέδρου και υποψήφιας των Δημοκρατικών αποκτά νέα ώθηση ενόψει των εκλογών της 5ης Νοεμβρίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε μεταξύ 23-25 Αυγούστου και δείχνει ότι το 43% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων προτιμά την προσέγγιση που ακολουθεί ο Τραμπ σε θέματα οικονομίας και μετανάστευσης.

Το 40% επιλέγει την πολιτική της Χάρις. Η διαφορά των 3 μονάδων είναι πολύ μικρή για να θεωρείται σημαντική, δεδομένου ότι το περιθώριο λάθους της δημοσκόπησης είναι συν/πλην 4 μονάδες.

Εγκληματικότητα και διαφθορά

Προηγούμενη δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos, στα τέλη Ιουλίου, έδειχνε τον Τραμπ να προηγείται με διαφορά 11 μονάδων σε θέματα οικονομίας.

Οσον αφορά την πάταξη της εγκληματικότητας και της διαφθοράς, Χάρις και Τραμπ ισοψηφούν, με 40%. Στη δημοσκόπηση του Ιουλίου, ο Τραμπ θεωρείτο καλύτερος στον τομέα αυτόν, με διαφορά 5 μονάδων από την αντίπαλό του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments