Nέα της αγοράς

Ryanair: Απαραίτητα τα φθηνότερα εισιτήρια και οι εκπτώσεις τον χειμώνα

Ryanair: Απαραίτητα τα φθηνότερα εισιτήρια και οι εκπτώσεις τον χειμώνα

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Ryanair: Απαραίτητα τα φθηνότερα εισιτήρια και οι εκπτώσεις τον χειμώνα

Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τη χωρητικότητα κατά 8% φέτος τον χειμώνα, αν και είναι πολύ νωρίς για να προβλέψει τα επίπεδα της ζήτησης

Η Ryanair Holdings αναμένει ότι θα χρειαστούν χαμηλότεροι ναύλοι και έκτακτες εκπτώσεις φέτος τον χειμώνα προκειμένου να προσελκύσει τους ταξιδιώτες.

Ο μεγαλύτερος αερομεταφορέας χαμηλού κόστους της Ευρώπης αναμένει ότι οι τιμές θα συνεχίσουν να είναι μειωμένες αυτόν το χειμώνα, αφού είδε μείωση 5% σε ετήσια βάση στους μέσους ναύλους για το τρίμηνο του Σεπτεμβρίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Michael O’Leary την Τρίτη σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg. Η αεροπορική εταιρεία σχεδιάζει να αυξήσει τη χωρητικότητα κατά 8% φέτος τον χειμώνα, αν και είναι πολύ νωρίς για να προβλέψει τα επίπεδα της ζήτησης, πρόσθεσε.

Η ζήτηση για ταξίδια επιβραδύνεται μετά την έξαρση που σημειώθηκε μετά την πανδημία, καθώς το υψηλό κόστος ζωής επιβαρύνει τα οικονομικά των νοικοκυριών. Τον Ιούλιο, η Ryanair μείωσε τις προβλέψεις της για τις τιμές των εισιτηρίων κατά την κρίσιμη καλοκαιρινή περίοδο και δήλωσε ότι οι τιμές των εισιτηρίων θα είναι «σημαντικά χαμηλότερες», καθώς οι καταναλωτές γίνονται πιο επιφυλακτικοί.

Ο O’Leary επανέλαβε επίσης την δυσαρέσκεία του απέναντι στην Boeing, η οποία δυσκολεύεται να αυξήσει την παραγωγή καθώς εργάζεται για την ενίσχυση των ελέγχων ποιότητας. Το στέλεχος δήλωσε ότι, αν και δεν έχει μιλήσει ακόμη με τον Κέλι Όρτμπεργκ, τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο της αεροπορικής εταιρείας, η Boeing «πρέπει επειγόντως να επιταχύνει και να ανακτήσει την παραγωγή».

Η Ryanair μπορεί να χάσει τον ετήσιο στόχο της για τη μεταφορά 200 εκατομμυρίων επιβατών, ανάλογα με την έκταση των καθυστερήσεων στις παραδόσεις των αεροσκαφών 737 Max της Boeing, δήλωσε ο O’Leary. Τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των αεροσκαφών που βρίσκονται υπό παραγγελία έχουν ξεφύγει, δήλωσε ο O’Leary.

Η Boeing δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments