Οδηγός

Επίδομα παιδιού Α21: Το “καλάθι” παροχών φέρνει αυξήσεις – Δείτε τα νέα ποσά

Επίδομα παιδιού Α21: Το “καλάθι” παροχών φέρνει αυξήσεις – Δείτε τα νέα ποσά

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Επίδομα παιδιού Α21: Το "καλάθι" παροχών φέρνει αυξήσεις - Δείτε τα νέα ποσά

Το «καλάθι» παροχών του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ αναμένεται να κρύβει αρκετές εκπλήξεις, μία εκ των οποίων ενδέχεται να είναι η αύξηση στο επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ

Το «καλάθι» παροχών του Πρωθυπουργού στην ΔΕΘ αναμένεται να κρύβει αρκετές εκπλήξεις, μία εκ των οποίων ενδέχεται να είναι η αύξηση στο επίδομα παιδιού Α21 του ΟΠΕΚΑ.

Αυτή η πρόταση βρίσκεται ήδη υπό εξέταση από τα αρμόδια στελέχη, καθώς το «πακέτο» μέτρων που θα ανακοινωθεί στη Θεσσαλονίκη εστιάζει ιδιαίτερα στην στήριξη των οικογενειών, δεδομένου του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παρεμβάσεις στο επίδομα παιδιού Α21 θα επικεντρωθούν σε δύο βασικούς τομείς: την αύξηση των ποσών και τη διεύρυνση των δικαιούχων. Επιπλέον, εξετάζεται η προσαρμογή των κριτηρίων ώστε να δοθεί επιπλέον οικονομική ενίσχυση στις οικογένειες με δύο ή τρία παιδιά.

Αλλαγές στα Χορηγούμενα Ποσά του ΟΠΕΚΑ

Παράλληλα, υπό εξέταση βρίσκονται και τα χορηγούμενα ποσά του επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, με στόχο την πιθανή αύξησή τους. Σήμερα, το επίδομα για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανέρχεται σε 70 ευρώ, 42 ευρώ ή 28 ευρώ ανάλογα με το εισόδημα, ενώ για το τρίτο και κάθε επόμενο παιδί το επίδομα είναι 140 ευρώ, 84 ευρώ ή 56 ευρώ.

Το επίδομα παιδιού Α21 καταβάλλεται σε πάνω από 900.000 οικογένειες, καλύπτοντας περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο παιδιά, με την ετήσια δαπάνη να φτάνει περίπου τα 1 δισ. ευρώ. Ωστόσο, φέτος αρκετοί γονείς έχασαν το δικαίωμα λήψης του επιδόματος λόγω αυξημένων εισοδημάτων, αφήνοντας έτσι ένα αδιάθετο ποσό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση του επιδόματος.

Συγκεκριμένα, η μείωση των δικαιούχων οδήγησε σε μείωση της δαπάνης για τα επιδόματα παιδιού κατά 156.172.114 ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με μείωση κατά 15,8%. Αυτό το ποσό μπορεί να αξιοποιηθεί είτε για την αύξηση των επιδομάτων είτε για την αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments