Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: Να πάψουμε να πυροβολούμε το ΕΣΥ

Άδωνις Γεωργιάδης: Να πάψουμε να πυροβολούμε το ΕΣΥ

Πηγή Φωτογραφίας: [368715] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Με τις προσαρμογές των τιμών των φαρμάκων επιλύσαμε το πρόβλημα της έλλειψης σε φάρμακα.

Την ανάγκη να πάψει να στοχοποιείται το ΕΣΥ για μικροπολιτικές σκοπιμότητες υπογράμμισε, σε πρωινή παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Πιο συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις πρόσφατες προσαρμογές στις τιμές των φαρμάκων, ο υπουργός Υγείας ήταν διαφωτιστικός τονίζοντας πως «τα τελευταία χρόνια, έχουν μειωθεί σε πολλά φαρμακευτικά σκευάσματα οι τιμές. Οι αυξήσεις στα φθηνά φαρμακευτικά σκευάσματα έγιναν προκειμένου να υπάρχουν αυτά τα φθηνά σκευάσματα στην Ελλάδα. Έλειπαν φάρμακα, οι ασθενείς είτε δεν έπαιρναν καθόλου φάρμακα είτε έπαιρναν υποκατάστατα και τώρα θα βρίσκουν τα φάρμακα αυτά σε τιμές χαμηλότερες από εκείνες που τα αντικαθιστούσαν».

Μιλώντας για το περιστατικό στο νοσοκομείο της Λάρισας, όπου υποχώρησε μέρος της οροφής του νοσοκομείου, ο Άδωνις Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως «πράγματι, ένα κομμάτι της ψευδοοροφής έπεσε. Ο κλιματισμός είχε ποτίσει το υλικό, το φελιζόλ της οροφής. Πρόκειται όμως για ψευδοοροφή και δεν υπάρχει κανένας τραυματίας. Υπάρχει σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου. Τονίζω πως ανακαινίζουμε 90 από τα 105 νοσοκομεία, υλοποιώντας έτσι το μεγαλύτερο πρόγραμμα κτιριακής αναβάθμισης των δημοσίων νοσοκομείων στην ιστορία του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Αναφορικά με τους γιατρούς στις άγονες περιοχές, ο Ά. Γεωργιάδης είπε πως «έχουμε θεσπίσει πρόσθετα κίνητρα, ισχυρά επιπλέον κίνητρα για τους γιατρούς στα άγονα. Μιλάμε για δωρεάν σπίτι και επιπλέον 7.200 ευρώ. Οι προσκλήσεις θα γίνουν με τα νέα κίνητρα και πιστεύω πως θα έχουμε θετική ανταπόκριση. Επίσης, θα πάρουμε και νομοθετικές πρωτοβουλίες, ώστε να προωθήσουμε και θεσμικές μεταρρυθμίσεις».

Ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «το ΕΣΥ δέχεται, το τελευταίο διάστημα, πολύ μεγάλη επικοινωνιακή πίεση. Μερικές από αυτές τις επιθέσεις είναι καλοπροαίρετες, αλλά άλλες δεν είναι καλοπροαίρετες, όπως είναι οι επιθέσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ. Το ΕΣΥ έχει πολλά προβλήματα, όπως όλα τα δημόσια συστήματα υγείας του κόσμου, αλλά σώζει καθημερινά χιλιάδες ζωές. Δεν πρέπει λοιπόν να το πυροβολούμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments