Πολιτική

Διχασμένο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, οριακή πλειοψηφία Κασσελάκη στην ΚΟ

Διχασμένο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, οριακή πλειοψηφία Κασσελάκη στην ΚΟ

Πηγή Φωτογραφίας: [363811] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Αν επιθυμεί η ομάδα των 87, ας προκαλέσουν τον Κασσελάκη στην ΚΕ», λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Κόμμα βαθιά διχασμένο είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος χθες, Τρίτη, όπου ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε αιφνιδιαστικά την αντικατάσταση του Σωκράτη Φάμελλου από τον Νίκο Παππά στη θέση του προέδρου της ΚΟ.

Η πρωτοβουλία ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια οικοδόμησης εσωτερικής συμμαχίας με τον Νίκο Παππά, προκειμένου να ξεπεράσει την έντονη εσωκομματική αμφισβήτηση και να πάρει στηρίγματα στο κόμμα, ενόψει και της κρίσιμης κεντρικής επιτροπής στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου.

Ο Σωκράτης Φάμελλος αρνήθηκε να παραιτηθεί, με αποτέλεσμα το θέμα να οδηγηθεί σε ψηφοφορία στην ΚΟ του κόμματος και τελικά ο Στέφανος Κασσελάκης επικράτησε με οριακή πλειοψηφία: 17 ψήφοι υπέρ, 12 κατά και 4 παρών.

Πηγές των «87» ανέφεραν πως ο κ. Κασσελάκης είναι πρόεδρος χωρίς πλειοψηφία στην ΚΟ, αφού έχει 17 από τους 35 βουλευτές.

«Ο πρόεδρος έχει τεράστια πλειοψηφία στη βάση. Μόνο αυτή η πλειοψηφία μετρά. Αν επιθυμεί η ομάδα των 87 –ή όσων είναι τέλος πάντων– ας τον προκαλέσουν στην Κεντρική Επιτροπή», διέρρεαν πηγές κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη τα μεσάνυχτα της Τρίτης, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση.

Από την πλευρά της, ο Όλγα Γεροβασίλη φαίνεται πως σε παρέμβασή της ανέφερε: «o Σωκράτης υπηρέτησε τον ρόλο του και κράτησε τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή και σε πολύ δύσκολες στιγμές, με πολύ μεγάλη επάρκεια και αξιοπιστία και αυτό είναι κοινός τόπος σε όλη την κοινωνία».

«Όχι Στέφανε, σε έναν χρόνο δεν έφαγες εσύ το μεγαλύτερο μπούλινγκ. Δεν πρόλαβες σε έναν χρόνο. Υπάρχουμε εδώ μέσα άνθρωποι που έχουμε αγωνιστεί σε πολύ δύσκολα για τη χώρα», σημείωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ πρόσθεσε πως «κρινόμαστε όλοι κάθε μέρα, άρα και ο πρόεδρος. Ευθύνεται που παράγουμε συνεχώς αρνητικές ειδήσεις».

Πώς ψήφισαν τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Ναι ψήφισαν:

Έλενα Ακρίτα, Ευάγγελος Αποστολάκης, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, Καλλιόπη Βέττα, Γιώργος Γαρβήλος, Ρένα Δούρου, Ράνια Θρασκιά, Νίνα Κασιμάτη, Βασίλης Κόκκαλης, Κυριακή Μάλαμα, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Νίκος Παππάς, Πέτρος Παππάς, Γιώτα Πούλου, Γιάννης Σαρακιώτης, Θεοδώρα Τζάκρη, Ραλλία Χρηστίδου.

Όχι ψήφισαν:

Όλγα Γεροβασίλη, Χρήστος Γιαννούλης, Διονύσης – Χαράλαμπος Καλαματιανός, Συμεών Κεδίκογλου, Μαρίνα Κοντοτόλη, Αθηνά Λινού, Κώστας Μπάρκας, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, Σωκράτης Φάμελλος, Γιώργος Ψυχογιός.

Παρών ψήφισαν:

Μιλτιάδης Ζαμπάρας, Γιώργος Καραμέρος, Χάρης Μαμουλάκης και Γιώργος Παπαηλιού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments