Ελλάδα

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι 8 ελληνικές συμμετοχές σήμερα [29/8]

Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι 8 ελληνικές συμμετοχές σήμερα [29/8]

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Παραολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι 8 ελληνικές συμμετοχές σήμερα [29/8]

Η 12χρονη Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου, η νεότερη αθλήτρια της ελληνικής αποστολής, θα είναι η πρώτη που θα αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού

Σήμερα, Πέμπτη, σηματοδοτείται η έναρξη του αγωνιστικού προγράμματος στους 17ους Παραολυμπιακούς Αγώνες με οκτώ ελληνικές συμμετοχές σε τρία διαφορετικά αθλήματα.

Η 12χρονη Αρετή Αραβέλα Σπυρίδου, η νεότερη αθλήτρια της ελληνικής αποστολής, θα είναι η πρώτη που θα αγωνιστεί στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Στις 11:20 ώρα Ελλάδας, θα συμμετάσχει στη 2η προκριματική σειρά των 100μ ύπτιο κατηγορίας S2 στη Λα Ντεφάνς Αρένα. Οι οκτώ ταχύτερες αθλήτριες θα προκριθούν στον τελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για τις 19:10.

Στις 12:38, η 15χρονη Μαρία Φανουρία Τζιβελέκη θα κολυμπήσει στα προκριματικά των 200μ ελεύθερο S5, επίσης στη Λα Ντεφάνς Αρένα. Αν προκριθεί από τη δεύτερη προκριματική σειρά, όπου θα αγωνιστεί στη 2η διαδρομή, θα λάβει μέρος στον τελικό στις 21:46.

Στον πρώτο τελικό για την Ελλάδα στους Αγώνες, οι Δημήτρης Καρυπίδης και Νικόλαος Κοντός θα αγωνιστούν στα 100μ ύπτιο ανδρών κατηγορίας S1, με τον Καρυπίδη στη διαδρομή 2 και τον Κοντό στη διαδρομή 7, διεκδικώντας την πρώτη διάκριση για τη χώρα μας.

Στο μπότσια, οι ελληνικές συμμετοχές ξεκινούν με τη Χρυσή Μόρφη Μέτζου, που θα αγωνιστεί στην κατηγορία BC4. Στις 13:50 θα αντιμετωπίσει την Άναμαρια Αράμπασιτς (Κροατία) και στις 20:20 την Ισπανίδα Σάρα Αγέρ Μάγιο.

Ο Γρηγόρης Πολυχρονίδης, με ramp operator την Κατερίνα Πατρώνη, θα συμμετάσχει στην κατηγορία BC3 και τον 4ο όμιλο, αντιμετωπίζοντας τον Γάλλο Ζιλ Μενάρ.

Η τρίτη ελληνική συμμετοχή στο μπότσια είναι της Άννας Ντέντα, με ramp operator τη Χριστίνα Ντέντα, η οποία θα αγωνιστεί στην κατηγορία BC3 και τον 4ο όμιλο, αντιμετωπίζοντας στις 21:30 τη Στεφανία Φεράντο (Αργεντινή).

Στην τοξοβολία, η Δωροθέα Ποιμενίδου θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, αγωνιζόμενη στις 18:00.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments