Διεθνή

Χάρις: Προβάδισμα 4 μονάδων έναντι Τραμπ στην πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση μετά το Συνέδριο των Δημοκρατικών

Χάρις: Προβάδισμα 4 μονάδων έναντι Τραμπ στην πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση μετά το Συνέδριο των Δημοκρατικών

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Χάρις: Προβάδισμα 4 μονάδων έναντι Τραμπ στην πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση μετά το Συνέδριο των Δημοκρατικών

Η Καμάλα Χάρις προηγείται με τέσσερις μονάδες του Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση που έγινε μετά το Συνέδριο των Δημοκρατικών.

Η Καμάλα Χάρις προηγείται με τέσσερις μονάδες του Ντόναλντ Τραμπ στην πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση που έγινε μετά το Συνέδριο των Δημοκρατικών.

Ειδικότερα, η νυν αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει αποκτήσει προβάδισμα τεσσάρων ποσοστιαίων μονάδων έναντι του πρώην προέδρου (48% έναντι 44%) σε δημοσκόπηση της Morning Consult που διεξήχθη μεταξύ 23-25 Αυγούστου.

Η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει τη μετατόπιση ψηφοφόρων υπέρ της Χάρις μετά την απόσυρση Μπάιντεν από την προεδρική κούρσα: Σε δημοσκόπηση του Economist/YouGov, που πραγματοποιήθηκε με δείγμα εγγεγραμμένους ψηφοφόρους από τις 17 έως τις 20 Αυγούστου, η Χάρις είχε προβάδισμα τριών μονάδων έναντι του Τραμπ (46%-43%), πολύ κοντά στο προβάδισμα με 46%-44% που διατηρούσε η Χάρις μια εβδομάδα νωρίτερα.

Η Χάρις προηγείται του Τραμπ με 49% έναντι 45% στους εγγεγραμμένους ψηφοφόρους και με 51% έναντι 45% στο συνολικό δείγμα των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση των Ipsos/ ABC News και Washington Post που δημοσιεύθηκε στις 18 Αυγούστου.

Σε δημοσκόπηση των CBS και YouGov, που δημοσιεύθηκε επίσης στις 18 Αυγούστου, η Χάρις είχε προβάδισμα τριών μονάδων έναντι του Τραμπ (51%-48%), με τους δύο υποψηφίους να ισοψηφούν στις κρίσιμες πολιτείες (50%-50%).

Η Χάρις προηγείται με 50% έναντι 46% του Τραμπ σε δημοσκόπηση του Emerson College (15 Αυγούστου) σε δείγμα 1.000 ερωτηθέντων.

Ο Τραμπ προηγείται μόνο σε μία μεγάλη δημοσκόπηση των τελευταίων δύο εβδομάδων, και αυτή διενεργήθηκε από το Fox News και δημοσιεύθηκε στις 15 Αυγούστου. Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος είχε βραχύ προβάδισμα 50%-49% έναντι της Χάρις.

Συνολικά, ο Τραμπ προηγείται της Χάρις σε οκτώ δημοσκοπήσεις που πραγματοποιήθηκαν μετά την απόσυρση του Μπάιντεν από την εκλογική μάχη, αλλά στις περισσότερες η Χάρις έχει ψαλιδίσει τη διαφορά και η δημοφιλία της ενισχύεται από όταν ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της.

Ο Τραμπ προηγείται της Χάρις κατά μία μονάδα (48% έναντι 47%) σε δημοσκόπηση των New York Times/Siena που διεξήχθη στις 22-24 Ιουλίου, κατά δύο μονάδες (49% έναντι 47%) σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal στις 23-25 Ιουλίου και κατά δύο μονάδες (47% έναντι 45%) σε διαδικτυακή έρευνα των HarrisX/Forbes που δημοσιεύθηκε στις 26 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που παρακολουθεί το RealClearPolitics η Χάρις προηγείται του Τραμπ με 1,5 ποσοστιαία μονάδα. Ο σταθμισμένος μέσος όρος του FiveThirtyEight δίνει προβάδισμα 3,5 μονάδων στη Χάρις.

Δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Monmouth που δημοσιεύθηκε στις 14 Αυγούστου έδειξε ότι ο ενθουσιασμός των Δημοκρατικών έχει σχεδόν διπλασιαστεί μετά την είσοδο της Χάρις στην προεδρική κούρσα, από 46% τον Ιούνιο σε 85%, ενώ των Ρεπουμπλικάνων παραμένει στάσιμος στο 71%.

Η Χάρις προηγείται του Τραμπ κατά μία μονάδα συνολικά στις επτά κρίσιμες πολιτείες που είναι πιθανό να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα: Σύμφωνα με έρευνα της Cook Political Report, η Χάρις προηγείται σε πέντε πολιτειες: Μίσιγκαν, Πενσυλβάνια, Ουισκόνσιν, Αριζόνα και Βόρεια Καρολίνα, ισοψηφεί με τον Τραμπ στην Τζόρτζια και χάνει με 3 μονάδες στη Νεβάδα.

Ο δημοσκόπος της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Τόνι Φαμπρίτσιο, προέβλεψε μια “βραχυπρόθεσμη” άνοδο των δημοσκοπήσεων υπέρ της Χάρις τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η είσοδός της στην εκλογική κούρσα τονώνει τν ενθουσιασμό των Δημοκρατικών, κάνοντας λόγο για “μήνα του μέλιτος της Χάρις” μετά τη δημοσκόπησης των Reuters/Ipsos.

Πηγή: forbes.com–Απόδοση – επιμέλεια: Μιχάλης Παπαντωνόπουλος–Της Sara Dorn

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments