Πολιτική

Άδωνις: Αλλάζουμε το σύστημα των εφημεριών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Άδωνις: Αλλάζουμε το σύστημα των εφημεριών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις: Αλλάζουμε το σύστημα των εφημεριών για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών

Στόχος του υπουργού Υγείας, η δραστική μείωση της ώρας αναμονής στα επείγοντα

Στην παρουσίαση εντός δύο εβδομάδων του νέου συστήματος για τις εφημερίες των νοσοκομείων του ΕΣΥ προχωρά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα, αν και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας είχε προγραμματίσει την εφαρμογή 24ωρων συνεχών εφημεριών στα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αττικής, το σχέδιο αυτό δεν φαίνεται να ευοδώνεται λόγω των αντιδράσεων μερίδας εργαζομένων.

Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε την κατάσταση, προαναγγέλλοντας πως σε περίπου 15 ημέρες θα παρουσιαστεί ένα νέο σχέδιο για τις εφημερίες. Το σύστημα των εφημεριών θα επανασχεδιαστεί με εντελώς διαφορετική προσέγγιση, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ασθενείς με το υφιστάμενο προσωπικό.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στα νοσοκομεία που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, τα οποία καλύπτουν τα περισσότερα περιστατικά του Λεκανοπεδίου.

Ωστόσο, αυτό το νέο σχέδιο αναμένεται να εφαρμοστεί στην πράξη από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, και θα αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του ώστε να αποφευχθούν οι αναμονές στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Τονίζεται ότι προσωπική βούληση και ατομικό στοίχημα του Άδωνι Γεωργιάδη σε αυτή τη δεύτερη θητεία του στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας είναι ο δραστικός περιορισμός της ώρας αναμονής στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Αισιοδοξία για την κάλυψη θέσεων ιατρικού προσωπικού στις άγονες περιοχές

Κληθείς για τις ελλείψεις που καταγράφονται σε περιφερειακά νοσοκομεία, ο Ά. Γεωργιάδης τόνισε πως «χθες υπεγράφη η νέα ΚΥΑ για τις άγονες περιοχές. Θα κάνουμε προκηρύξεις με τα νέα κίνητρα. Εκτιμώ πως θα υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση. Η πίστη μου για κάλυψη των κενών θέσεων είναι εδραιωμένη σε απτά στοιχεία.

Τονίζω πως οι νέοι γιατροί στις άγονες περιοχές θα παίρνουν επιπλέον 3.600 ευρώ, οι κρίσιμες ειδικότητες θα παίρνουν επιπλέον 7.200 ευρώ, ενώ, παράλληλα, δίνουμε στους γιατρούς και δωρεάν στέγη, δωρεάν κατοικία, μετά από σχετική συνεννόηση με τις αυτοδιοικητικές αρχές», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments